Direktlänk till inlägg 26 mars 2009

Den ekonomiska krisen

Av Chris - 26 mars 2009 10:40

Arbetslösheten i Sverige förväntas ligga på 12% till år 2010.

Fler och fler företag tvingas slå igen. 

Sveriges ekonomi bygger så mycket på export att vi blir otroligt känsliga för vad som händer i vår omvärld.

Systemkris, kallar de det i USA. Och försöker lösa problemet genom att låna ut ännu mer pengar. Jag hoppas på att få något slags utvärdering av hur det har fått för USA efter att Obamas plan trädde i kraft i måndags.

Ekonomi är som en självuppfyllande profetia - tror man att det ska gå bra så går det också bra. Tror man att det ska gå dåligt så kommer det också att gå dåligt. Så det är lite synd att regeringen går ut och säger att vi har otroligt mörka tider framför oss, det gör ju inte att folk tror att det går bra. Och då går det dåligt. Å andra sidan, som konstaterat innan, det är den svenska exportindustrin som lider. Den kommer inte att bättras till bara för att vi börjar konsumera mycket i Sverige.

Som jag ser det så kan det bara gå bra.

Antingen så kollapsar det ekonomiska systemet (och det är verkligen på tiden, jag förstår inte hur man kan pumpa in tusentals nya miljarder dollar för att försöka rädda ett system som inte fungerar) eller så blir ekonomin bättre, och det är väl också bra. På sitt sätt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se