Direktlänk till inlägg 26 mars 2009

Okunskap är styrka

Av Chris - 26 mars 2009 22:23

Låter det åtminstone som när överbefälhavare och andra människor inblandade i försvaret uttalar sig om de nya övervakningslagarna.

Det finns tydligen jättestora hot mot Sverige. Om vi visste vilka hoten var och hur stora de var så skulle vi inte tveka med att införa alla nya övervakningslagar. Men vi får inte veta vilka hoten är. Men hade vi vetat det, då minsann, då hade vi skrikit efter lagarna. Men vi får inte veta någonting. För om vi får veta något så kommer ju hoten också att få veta om att vi vet att de finns. Och då kanske... Ja, vadå? "Då kanske de inte gör allvar av sina hot, det är ju ingen mening om de vet att vi vet om det." Näeh. Och det är dåligt på vilket sätt då säger ni?

Fast det är klart - De får också veta vad vi inte vet. Och det är väl desto farligare. 

Så kanske kan vi förlika oss på en nivå där försvaret ett tag får rapportera om vilka saker de lyckas avvänja efter att de avvänjt dem så att vi andra också får veta lite om hur hotbilden mot Sverige ser ut. Istället för att köra racet att "Vi vet något ni inte vet, hade ni vetat det vi vet så hade ni hållt med oss på alla plan, men vi tänker inte berätta det vi vet. Vi förväntar oss att ni ska hålla med oss ändå." Okunskap är styrka.


Om staten bara vore mer öppen med sin information istället för att försöka hålla oss kvar i skuggan så skulle det bli fattigt med ved på konspirationsteorielden. Så länge de försöker hålla oss kvar i skuggan så måste man ändå fråga sig varför de gör detta. Och oavsett vad man kommer fram till så måste man hålla med om att själva principen att de håller kvar oss i skuggan är oroande - oavsett anledning till detta.  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se