Direktlänk till inlägg 27 mars 2009

Trolleri med siffror 30hp

Av Chris - 27 mars 2009 11:33

Verkar vara en kurs som är obligatorisk på våra politikerutbildningar.

Hur ska vi rätta till ett problem? Vi trollar med siffrorna utan att förändra verkligheten så att vi blir omvalda!

Det finns säkert mängder av exempel som dyker upp när man kollar lite närmare.

Men vi har bla. den nya våldtäktslagstiftningen som gick i kraft 1a Juni 2005. Vad som hände var att man numera räknade brott som tidigare hade räknats som sexuellt utnyttjande som våldtäkter. Sen säger man att nu, nu får man minsann fler fällda för våldtäkt. Det kan ju alla se på siffrorna. (Trots att lika många fälldes för våldtäkt+sexuellt utnyttjande som de som fälls för våldtäkt nu.)

Sen har vi arbetslösheten. Alla säger att de vill minska arbetslösheten, inte lika många vill minska den genom att ge de arbetslösa arbete. Antingen så motiverar man dem att börja studera, eller så förtidspensionerar man dem, eller så låter man dem gå nåt program på arbetsförmedlingen, eller så sjukskriver man dem. Så andelen arbetslösa sjunker (det kan ju alla se på siffrorna), men tvärtemot vad man hade kunnat förvänta sig så stiger inte andelen i arbete när arbetslösheten sjunker. Trolleri? Jajamen!

Men verkligheten är inte det viktiga, det viktiga är vad vi tror är "verkligheten". Politikerna är inte intresserade av att fixa verklighetens problem, de är intresserade av att sälja en trollad verklighet. (Vi kanske skulle omskola dem till dammsugarförsäljare?)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se