Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

Babyboom

Av Chris - 30 mars 2009 13:09

Är något som vi behöver i Sverige. Det tycker åtminstone kristdemokraterna som vill ge en bonus till alla som föder barn.

Det är bra. Vi behöver fler barn för att kunna försörja de äldre (som blir allt fler förstås, för de måste också bli fler än de som var gamla när de föddes, och när de som föds nu blir gamla måste ännu fler födas för att kunna försörja dem osv. En hisklig oändlig loop.)

Men vi behöver dem.

För det faktum att jorden redan är så gott som överbefolkad ska ju inte påverka oss i Sverige. Och det är väl klart att vi vill ha svenska barn som försörjer oss på gamla dar och inte några invandrare som kanske tom. bryter på ett annat språk eller har en annan hudfärg. 

Nä, det är dags att vi börjar föra en politik som inte går ut på att vi hela tiden måste konsumera mer och reproducera oss ännu mer. Det funkar inte. Jorden är inte oändlig. Tyvärr. Så vi kan inte fortsätta konsumera i all oändlighet (med den här takten räcker det väl kanske med en 50-100 år, åtminstone om man räknar in hur stor befolkningsökning jorden kommer att få de här åren) och vi kan inte reproducera oss ur problemen. En röst på kristdemokraterna är som en röst på jordens undergång. Jag tycker att det hade varit schysst om jorden åtminstone höll tills jag dör, kanske nåt år till efter det också. Men det verkar vara för mycket att hoppas på.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se