Direktlänk till inlägg 31 mars 2009

IPRED!!

Av Chris - 31 mars 2009 23:44

16minuter kvar, nu är den snart här.


Nu har ju pirate bay lagt ut en Ipredator som ska hjälpa människor att lyckas undvika att i stort sett vem som helst får veta deras internetvanor.


Men jag har två funderingar.

1. Företagen måste ansöka hos domstol för att få tillåtelse att få veta vem som finns i andra änden av ett IP-nummer. Detta meddelas personen förstås inte om, då skulle den kunna städa undan bevis. Men alla papper, dokument etc. som kommer in till en domstol är offentliga handlingar som vem som helst kan ta del av. Så vad förhindrar att någon slänger upp en hemsida där man förvarnar om vilka IP-nummer  som företagen är ute efter? Då har man möjlighet att förbereda sig för en husrannsakan, frysta tillgångar och en rättegång. Det enda som krävs är till viss del samarbetsvilliga domstola, och så någon energisk person som har tid och kunskap att lyckas med det här. Det går förstås att ringa/maila alla domstolar dagligen, men det vore ju smidigt om det gick att få till en deal där de hör av sig med uppgifterna så fort de kommer in. En slags prenumeration på IPRED :) Annars tar det lite mer tid.


2. Om lagen nu mot all förmodan skulle fungera och människor slutade ladda ner olagligt. Vad kommer att hända med dagens ungdomar och deras samhällssyn/världssyn? Det finns mängder utav tv-serier, nyheter och framförallt dokumentärer som är gratis på nätet. Jag tror inte att lagen skulle förmå människor att betala dyrt för saker som de kan få gratis. Skillnaden blir att de som främst är ute efter att sprida propaganda genom sin film/serier/musik och som därför distribuerar det gratis för alla att ladda ner kommer att få mycket större inflytande över samhället. Det skulle i sig kunna leda till att priser sänks och att mer media kommer ut på nätet och blir tillgängligt för alla. Information wants to be free.

Jag kommer åtminstone att gå över på fria alternativ. (www.sprword.com exv)


3. Det är fler som röstar i melodifestivalen än i Europavalet. (Nu har jag bytt ämne från IPRED så det skriker om det)

Så jag har en idé, som kanske skulle få fler engagerade, det skulle åtminstone dra höga tittarsiffror. Wipeout fast med politikerna som ställer upp till valet. De tre lagen blir förstås alliansen, rödgröna röran och sen klumpas alla små partier som är utanför riksdagen ihop till ett lag. Ett perfekt tillfälle för våra folkvalda att synas och en strålande bra underhållning. Förmodligen skulle åtminstone några till rösta i sommar.

Till alla politiker där ute: Ni vågar aldrig!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se