Direktlänk till inlägg 13 april 2009

Kommentarsvar

Av Chris - 13 april 2009 19:03

Mitt svar på Ricks kommentar till min kritik av piratpartiet blev tydligen för långt för att få postas som en kommentar. Så då tänkte jag "Fuck it, jag får väl skriva på deras forum istället". Så jag registrerade mig och sen fick jag inte skapa någon ny tråd - jag fick inte ens svara på befintliga trådar. Jag har tydligen inte fått "permission" att "access" de funktionerna. Så, GIEF.


Tills vidare får jag väl skriva svaret här, som en nödlösning.


"Fint att ni är uppmärksammade på forumet och har en plan för att göra det bättre, synd att det inte hinner fixas innan EU-valet. En önskan från min sida inför EU-valet är att ni skapar en låst tråd som inleds med en post där ett antal frågor till era EU-kandidater finns upplistade, sedan får varje kandidat varsin post i tråden där de kan svara på frågorna.Om någon vill ställa en fråga som inte finns med i frågeposten skickas ett mail/pm till en administratör (alternativt har man en separat tråd där man kan ta upp frågor som man vill ställa). Sedan editerar en moderatör frågeposten och lägger till frågorna där, varpå kandidaterna editerar sina inlägg med att lägga till svar på de nya frågorna. Det gör det hela mer lättöverskådligt, dels vet era kandidater vart frågorna finns, dels så är det lätt att se vilka frågor som redan är besvarade så kandidaterna slipper svara på samma frågor flera gånger om. Jag vet att det kan bli att innebära en del jobb från era kandidaters sida, men jag har ändå svårt att se en kandidat som inte har tid att svara på frågor om sitt kandiderande som en seriös kandidat, och om man inte är en seriös kandidat, har man då verkligen på kandidatlistan att göra? Jag vet att det lätt kan gå överstyr med irrelevanta frågor etc. men jag anser att ni är fullt kapabla att själva sålla bland frågorna och bara föra vidare de ni tycker är relevanta. Jag tror inte att ni skulle missbruka det för att kunna censurera relevanta frågor som ni tycker är jobbiga att svara på. (Särskilt inte om alla föreslagna frågor finns att tillgå i en annan tråd så att alla lätt kan se vilka frågor som har valts ut...)

Jag tror att ni skulle tjäna på det här. Det finns redan nu en del trådar med frågor till kandidaterna på erat forum, tyvärr finns det inte lika många svar. Jag kan förstå att det kan tyckas vara orimligt att förvänta sig att kandidaterna ska läsa igenom varje ny tråd för att se om den innehåller relevanta frågor. Därför är det bra att samla allt i en tråd och låsa den så att svaren inte drunknar i irrelevanta diskussioner.

Men det här kanske är lite för mycket önskan (krav) från en person som inte ens är medlem i partiet. :)


Aja, som sagt, schysst att ni har tänkt ordna upp forumet, synd att det först blir efter valet.


Den tråd jag försökte svara på var en tråd där man eftersökte motargument mot de som säger att piratpartiet är ett enfrågeparti och därför kan man inte rösta på dem. Jag skriver ner svaret här så att jag inte glömmer bort det.


Jag tycker att svaren bemöter fel sak. De verkar gå in för att antingen hävda att alla andra partier också egentligen är  enfrågepartier eller hävda att piratpartiet inte alls är ett enfrågeparti.

Vad gäller piratpartiets "enfrågeställning" så tycker jag att de som hävdar att piratpartiet inte är ett enfrågeparti lite väl mycket påminner om argument av den här typen:


"Jag har inte alls bara blåa kläder på mig, jag har både ljusblåa, mörkblåa, turkosa, himmelsblåa, azurblåa, havsblåa och grönblåa kläder på mig."


Sättet jag tycker att man ska bemöta kritik av den där formen på är genom att lyfta fram att att vara ett enfrågeparti inte alls behöver vara något negativt, snarare något positivt. Jag kan tänka mig att ge piratpartiet min röst just för att de är ett enfrågeparti. Jag känner att jag kan lita på att de faktiskt kommer att försöka genomföra den politik som jag tycker är viktig, och inte sälja ut den mot någon annan fråga som "flerfrågepartierna" alltid lyckas göra. (Egentligen hade jag helst velat se en uppsjö av enfrågepartier och att man hade X antal röster/person att fördela på de frågor man tyckte var viktiga, hade man bara en hjärtefråga hade man fått lägga alla X röster på den - men det fungerar väl kanske inte i praktiken =/)


Mitt tips är alltså: Försök inte övertyga skeptikerna om att piratpartiet inte är ett enfrågeparti, det är de nog redan övertygade om att det är. Försök istället förklara att det inte nödvändigtvis är någonting negativt att vara ett enfrågeparti.


Det är en typisk försvarsställnings reaktion - Om jag får en kommentar om att jag är på ett visst sätt så triggar det oftast genast igång en reaktion där jag försöker förklara att jag inte alls är på det sättet. Istället borde jag försöka förklara att det inte nödvändigtvis är negativt att vara på det sättet. 


EDIT: Nu har jag fått aktivera mitt konto på forumet. Woohoo. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Ovido - Quiz & Flashcards