Direktlänk till inlägg 20 april 2009

Stora svärmar

Av Chris - 20 april 2009 11:58

Stora svärmar kan dyka upp och vålla förödelse för den nuvarande affärsmodellen. Och värst drabbade är skivbolagen. Ut från Hollywood reser skivbolagsdirektörerna, som är skakade över skivbolagens lidande. Nu vill de förbjuda andra affärsmodeller.

Svärmarna är fortfarande helt oförklarade och oförutsägbara.

Men man är inte ute efter något svar.


De beger sig till Sverige, där man har stiftat lagar för att skydda affärsmodellen mot utrotning, där tar man problemet på allra största allvar.

I spaningsutposten Antipiratbyrån har man den senaste anstormningen i plågsamt minne.

Av Sveriges 9 miljoner invånare är en stor del med i svärmen.

Men det är ändå hollywoodindustrin som är den som är mest skadlig för mänskligheten. Den är fruktad för sin väldiga aptit och skrämmande förstörelsekapacitet. 

Men det som fascinerar politikerna är ändå svärmen, som man kallar för parasiter. Den kan uppträda med olika utseende och i olika mönster. Det var först nyligen som man lyckades fastslå att det handlar om en och samma art.

Allmänt sett lever svärmen på internet och det är också där som man hoppas kunna möta den och förstöra dess parningsmiljö. 

Men vad är det som får olika individer att söka sig till svärmen och ändra sitt beteende och utseende?

Det är en gåta som generationer av politiker och affärsmän inte har brytt sina hjärnor med.

Hur kommer det sig att dessa fridsamma varelser gaddar ihop sig till en monstruös svärm?

Politikerna och affärsmännen borde vara intresserade av vad som utlöser den här processen.

Men istället för att söka svaret där det finns, så låser man in sig i trånga kontor och talar om girighet.


Genom att fråga ut noga utvalda upphovsrättshavare får man fram ledtrådar. Flera av dem berättar om att de har sett sina verk utdelade på The Pirate Bay. Skivbolagsdirektörerna lämnar så, tillfälligtvis, privat personerna bakom sig och ger sig på The Pirate Bays grundare. Alla kreatörer de möter på vägen kommer med värdefull, men motsägande information. Vissa säger att de förlorar pengar på The Pirate Bay, andra att de tjänar pengar på det.

Direktören får nog vänja sig vid att deras korståg kommer att bli längre och svårare än vad man räknat med.

För att hitta svärmen inser direktörerna att de måste ge sig långt ut på internet

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se