Direktlänk till inlägg 20 april 2009

Då köper man hellre filmen

Av Chris - 20 april 2009 17:23

 från Aftonbladet


"– Den normala fildelaren vill inte riskera ett långt fängelsestraff och böter på miljoner bara för att få se en film. Då köper man hellre filmen. Det är tydligt att domen haft effekt, säger Henrik Pontén."


Men gör man verkligen det, köper man filmen?


Jag betvivlar att man gör det. Pengarna finns helt enkelt inte. Så det man lyckats åstadkomma är att färre filmer ses (vilket i mitt tycke är dåligt ur en kunskapssynvinkel) och att ingen får några pengar. Fast det är förstås helt i samklang med kapitalismen och marknadens principer.


Det är bättre att mängder utav bostäder står tomma och att hemlösa människor fryser ihjäl än att någon har råd att bo i bostäderna.

Det är bättre att dumpa flera ton mat än att ge den till de 30 tusen människor som dör {EDIT: "av svält"] varje dag.

Det är bättre att ingen får se film och att ingen får in pengar på film, än att några får se film gratis.

 
ANNONS
 
Kvasthilda

Kvasthilda

21 april 2009 09:34

Tummen upp! Kloka ord och bra jämförelser!

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Snyltdjur

21 april 2009 10:56

Tack så mycket!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se