Direktlänk till inlägg 22 april 2009

Kunskapssamhället

Av Chris - 22 april 2009 14:53

Jag tror att jag har förståt det nu. Vad kunskapssamhället är för något.


Jag sitter här med skriften Europa på 12 lektioner. Lektion 8 är intressant, den fick ett ljus att gå upp för mig.


8. På väg mot ett kunskapsbaserat samhälle.


"EU-medborgarna måste vara rustade för att möta arbetsmarknaden."


 Kunskapssamhället innebär att vi ska vara så välanpassade som möjligt till en arbetsmarknad. Vi ska bli duktiga arbetsmyror som ska springa runt runt runt i ekorrhjulet - och helst vara tysta. Därför är kunskapen ett så stort hot. Det är därför som alliansen tycker att det största problemet med ungdomars kunskaper i Sverige idag är att det finns ungdomar som vet saker som de inte har direkt användning för i sitt arbete. 


Människor med mycket kunskap är mindre benägna att lyda blint. Människor med mycket kunskap kan ofta tänka själva, och ifrågasätta. Människor med mycket kunskap är helt enkelt inte några bra arbetsmyror. Det är ett stort problem.


Därför talar man om det kunskapsbaserade samhället (löneslavssamhället) där man ska se till så att ingen lär sig något onödigt. Saker du inte har nytta av direkt i ditt löneslavande ska du inte få lära dig.


Inte konstigt att internet ses som ett så stort hot.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se