Direktlänk till inlägg 28 april 2009

Tidsanda

Av Chris - 28 april 2009 13:47

Jag läste en artikel i DN. Om att man vill skylla den ekonomiska krisen på en matematiker som har tagit fram en formel för att beräkna riskerna (och därmed priset) med att handla med CDOer.


Det är helt bisarrt att skylla på matematikern när det är finansmännen som inte kan räkna. Matematikern var ändå väl medveten om bristerna och begränsningarna med formeln - finansmännen ville inte lyssna på det.


Men samtidigt, är det verkligen så bisarrt att skylla på matematikern?

Vi har precis dömt fyra killar till fängelse och 30 miljoner i skadestånd för att de utvecklade en teknik.

Människor vill åtala google.


Så det ligger väl ganska bra till i tidsandan att skylla på matematikern?

Döm honom för medhjälp till brott, till ett långt fängesestraff och ett saftigt skadestånd. 

Sedan de som ändå begick huvudbrottet, de kan vi nog strunta i, de hade ju faktiskt inte begått brottet om inte matematikern hade erbjudit dem formeln.  
ANNONS
 
Ingen bild

Lars-Daniel

28 april 2009 17:21

Bra skrivet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se