Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Vi bestämmer

Av Chris - 30 april 2009 22:03

Det måste vara skönt för våra riksdagspartier att de kan bestämma vilka frågor som ska vara de viktiga. Så att de slipper ta hänsyn till vilka frågor som medborgarna tycker är de viktiga. Så att man kan säga att Piratpartiet aldrig kommer att komma in i riksdagen, för frågan om demokrati och rättssäkerhet är ingen viktig fråga.


länk.


Det läskiga är väl att de faktiskt gör det. Bestämmer alltså. Vad som är viktigt. Helt utan att bry sig om vad medborgarna tycker. 

För riksdagspartierna kan själva styra vilka frågor de vill diskutera med varandra. Om de fokuserar på att debattera miljö och finanspolitik i media så blir det det enda som syns, och då blir de de viktigaste frågorna. 


Det är därför de helt kan strunta i integrationsproblematiken (människor dör för att ambulansen inte vågar köra fram utan poliseskort. Brandmän säger upp sig för att de är trötta på att få saker kastade på sig och bli mordhotade när de försöker släcka bränder.), demokratin och rättssäkerheten.


De vägrar helt enkelt diskutera frågorna och utgår ifrån att de kommer att försvinna bara de låter bli att låtsas om dem.

Och så kan de bestämma att det är miljön och finanspolitiken som är det viktiga. (Ungefär på samma sätt som efterfrågan fungerar)


Så det är dags. Det är dags att visa dem att det inte går att tiga ihjäl frågor. Att saker inte slutar existera bara för att man inte låtsas om dem. 

Det är som de tre fina aporna.

Hör inget ont

Se inget ont

Säg inget ont


I det här fallet är då "ont" saker som skulle kunna få in ett nytt parti i riksdagen.

Gammelmedia vill helst bara rapportera om riksdagspartierna. SVT (och de flesta andra tv-kanalerna) vill helst bara visa debatter med riksdagspartierna.


Problemet är väl bara bloggarna, twitter, youtube. Den nya tekniken. Som har berövat gammelmedia på lite av sin makt. (Inte konstigt att de vill förbjuda internetz)


Men det är dags att rycka riksdagspartierna i örat och säga att det faktiskt är folket, och inte dom, som avgör vilka frågor som är viktiga. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se