Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Svininfluensan och paradiset

Av Chris - 30 april 2009 22:37

Pandemier, särskilt då influensapandemier, ses som det näst största hotet mot mänskligheten enligt wikipedia. (Miljöpåverkningarna ska vara det största)


Det behöver inte vara så.


Att det är så beror på att vi har en monetär ekonomi i världen. Så länge vi har det kommer den här sortens sjukdomar att vara ett stort hot. Oavsett om vi har marknadsekonomi eller planekonomi.


I en resursbaserad ekonomi däremot (tänk venus project och zeitgeist) skulle den här sortens sjukdomar inte alls vara ett hot. De skulle inte påverka samhället nämnvärt. Det skulle inte finnas några företag som riskerade att gå med stor förlust, det skulle inte finnas någon stat som var tvungen att betala ut sjukpenning eller som skulle få in mindre i skatt. 

Samhället skulle inte utvecklas i samma tempo som veckan innan, men det är det enda. Och vad spelar det för roll?


Är det då verkligen pandemierna som är "mänsklighetens näst största hot" eller är det det faktum att vi lever i en monetär ekonomi som är problemet?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se