Direktlänk till inlägg 30 april 2009

No shit, Sherlock

Av Chris - 30 april 2009 22:58

"Jag tror att det här med IPRED- och FRA-lagarna har genererat väljare åt Piratpartiet"


Va? Är det så att det är den bristande rättssäkerheten som gör att folk irriterar sig på den bristande rättssäkerheten?

 Det är tur att det finns analytiker som kan förklara det här för mig.


Sedan allt tjafs om att det är så otroligt dåligt att vara ett enfrågeparti i EU-parlamentet där så otroligt många frågor diskuteras.


I mina ögon är det desto bättre att vara ett enfrågeparti när så otroligt många frågor diskuteras.


Jag är förbannat trött på att rösta på parti X för att jag tycker om, säg 7/8 av deras partipolitik för att sedan se dem i riksdagen/euparlamentet där de utan vidare eftertankar lätt säljer ut "mina" 7/8 för att kunna få igenom den 1/8 som jag verkligen inte tycker om. 


Vi är för a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

q

r

s

t

u

v

x

y

z

å

ä

ö


Men vi är inte intresserade av att försöka få igenom mer än vokalerna, konsonanterna tänker vi sälja för kompromisser.


JAG ÄR FÖRBANNAT JÄVLA TRÖTT PÅ ALLT JÄVLA HYCKLERI.


Jävla retards


(Tio djupa andetag, så, så snyltdjur)


Men de etablerade partierna byter ju hejvillt mellan sina frågor.

Vill ni behålla kärnkraften? Vi har ju sagt att vi är emot kärnkraften, men vi röstar för att behålla kärnkraften om  ni röstar för att införa 1 månader längre mammaledighet. Deal!


Röstar man på nåt av de etablerade partierna, med alla sina otroligt många ståndpunkter, så kan man få vad fan som helst.


Det är som att köpa en gott och blandat påse, och när man kommer hem o sjunker ner i soffan så visar det sig att det bara är lakrits i den. Fast lakrits egentligen är de enda godisarna i gott och blandat påsen  man inte tycker om. Så även om man egentligen vill ha en fin liten "gott och blandat" blanding, så är det banne mig inte värt det om risken finns att det bara är lakrits i den. Då köper jag hellre en påse med bara sådana röda godisar i, det är ändå de som är godast och framförallt så vet jag precis vad jag får. I gott och blandat påsen har jag vrekligen ingen aning.


Så jag har så otroligt svårt att förstå hur man kan påstå att jag "köper grisen i säcken" om jag röstar på PP, men inte om jag röstar på något av de etablerade partierna.

Jag tycker att det är tvärt om. Med PP vet jag exakt vad jag får, med de andra partierna kan jag få vad fan som helst. 


Hade de etablerade partierna varit öppna med vilka frågor de tänker byta bort för att kunna få igenom de andra så hade jag inte haft några problem med dem.

Men det tänker de verkligen inte säga - det förlorar de ju röster på...


Om de är ärliga med vilken politik de tänker föra så kommer de att förlora röster - och det är de som ska vara de säkra alternativen. Skojar ni eller?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se