Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

Hipp Hipp

Av Chris - 9 maj 2009 11:15

Hippt?


Det är tydligen inte "hippt" att ha sex längre.  Men herregud, då måste jag ju sluta, jag vill ju inte att någon ska tro att jag är ute

Så måste jag ju köpa nya kjolar igår, kjolarna jag hade förra året är faktiskt 5 cm längre än vad som är hippt idag. 


När ska man kyssas första gången?

När ska man ha sex första gången?


Vid första dejten
Efter en vecka
Efter en månad
Vid förlovningen
Vid bröllopet


Vad sägs om: När det känns rätt/bra?

Det kan vara olika för olika människor. Bara för att jag kanske gillar att ha sex med folk på första daten så tänker jag inte påstå att andra ska ha det då. Dessutom är det helt olika för mig också. Beroende på vem jag träffar, vad som känns bra. Och vad som är syftet med att jag träffar den. Men jag vet att andra människor inte är som jag, och det är bra. Så jag har heller inga ambitioner att tvinga på andra människor mina sexvanor. Bara min partner, den är ett undantag.



"Men det enda som verkligen skyddar mot sjukdomar, eller att känna sig utnyttjad för att man har varit med fel person, är avhållsamhet, säger Clara Lidström."


Nej, Clara. Det enda som verkligen skyddar mot sjukdomar är bra skydd.

Det enda som skyddar mot att människor känner sig utnyttjade efter sex är en ny syn på vad sex är.


Jag har aldrig känt mig utnyttjad efter att ha varit och tagit en fika med någon, oavsett hur hemsk och tråkig fikan var.

Jag har aldrig känt mig utnyttjad efter att ha varit på bio med någon, oavsett hur hemsk och tråkig filmen var.


Varför ska jag då känna mig utnyttjad efter sex?

För att vår samhällsmoral säger att sex egentligen är fel och ingenting man borde syssla med.

Personen man hade sex med kanske efteråt skryter och snackar om att man är en sån lättfotad hora. Men det skulle ju aldrig kunna hända i en värld med en rimlig sexualsyn.

Det kanske var dåligt sex för mig. Men då får jag väl delvis skylla mig själv, och sen låta bli att ha sex med samma person igen. Eller helt enkelt hjälpa den att hitta rätt knappar att trycka på. Alla människor är inte lika, inte ens i sänghalmen.


Nej, att säga det som Clara säger är som att säga att

"Det enda som verkligen skyddar mot att bli mördad är att bo ensam i en madrasserad bunker och få in mat genom ett pyttehål"

istället för att jobba för att få bort anledningen till att människor mördar.


Det är så otroligt världsfrånvänt.


Och att börja snacka om "hipphet" och sex, som om det vore nåt slags "mode"?  Fast det kanske det är...


Mode och hipphet,

ute och inne.


Jag hade kunnat förstå det om det kom från en 14åring, men en 23åring?

Jag har svårt att köpa att jag har sex för att det är en "mode", för att det är "hippt", för att det är "inne". Jag har sex för att jag är kåt. För att det är härligt med sex. För att jag mår bra av det.


Lika lite tänker jag spendera flera hundra (kanse tusen) kronor på att köpa nya kjolar bara för att någon "modeguru" i Paris har sagt att kjolarna ska vara 5 cm kortare i år, annars är man ute


Ser ni inte vad de håller på med?

Vad mode handlar om?


Att lura oss till att konsumera grejer vi inte behöver. Det är ingenting annat. Om det inte vore för mode kanske vi skulle använda samma sommarkläder en sommar till - vet ni hur många miljarder klädföretagen skulle "förlora" på det?

De måste få oss att konsumera som om vi vore beroende för att de ska kunna tjäna pengar.

Modet är för konsumeringen vad våld är för en diktatur...



EDIT: Jag läste i kommentarerna att om man har sex innan äktenskapet så är risken stor att man vill ha sex med andra än den man är gift med även efter äktenskapet - Om det nu skulle vara sant, är det så farligt då? Om både vill ha sex med andra (och skyddar sig...) så är det väl helt ok att ha det?

I ett äktenskap så får du oftast gå på bio med vänner, fika med vänner, bada med vänner - men inte ha sex med vänner. Vad är dealen med det?


Sedan en kommentar om att människor som har sex före äktenskapet skiljer sig mycket lättare - för att de vet vad de kan få och vill ha bättre sex. Så då är det bättre att leva helt i okunskap om hur bra man hade kunnat ha det. 

Är det verkligen så farligt att människor skiljer sig?

Jag vet att det kan vara jobbigt för eventuella barn, men om det inte är några barn inblandade?


Är det inte dags att avtona det religiösa äktenskapet lite?

För mig är ett äktenskap inget annat än en affärsöverrenskommelse. 

 (Och alla vi som inte har några planer på att gifta oss då - ska vi aldrig få ha sex? =/)


Sen verkar det som att avhållsamhetshetsen leder till att människor gifter sig i mycket unga år. Är det verkligen så otroligt mycket bättre? Att de gifter sig bara för att få ha sex?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Ovido - Quiz & Flashcards