Direktlänk till inlägg 13 maj 2009

Konspirationsteorier (how to)

Av Chris - 13 maj 2009 23:27

Jag har börjat bli riktigt skicklig på att bygga ihop konspirationsteorier, jag tror jag har lyckats genomskåda knepet nu.


Vad sägs om den senaste: Sedan förra valet så har antalet vallokaler ökat något enormt, man påstår att det är för att underlätta väljandet och därmed öka valdeltagandet. Vad man talar tyst om är att de små partierna som inte får sina valsedlar utdelade av valnämnden får allt svårare och dyrare att få ut sina valsedlar. Detta är helt enkelt ytterligare ett sätt för de etablerade riksdagspartierna att minska konkurrensen från mindre och vettigare partier.


Nej, jag tror väl inte riktigt på det på riktigt. Men det skulle nog kunna göra succé på Youtube (och hos sverigedemokraterna).


Hur gör man då för att snickra ihop sin egen konspirationsteori?


Man tar en handling, vilken som helst, som utförs utav "makthavare" (eller "de andra"). Handlingen har oftast ett välspecificerat mål.


Men.


Liksom alla handlingar så har även denna bieffekter. Så man börjar gå igenom alla möjliga bieffekter som skulle kunna uppstå utifrån Handlingen.

För eller senare hittar man en eller flera bieffekter som är negativa för någon grupp, förhoppningsvis den grupp man själv tillhör, men det är inget måste.

Då påstår man att just den bieffekten är det egentliga målet för handlingen.


Tadá. 


"Bilar är bra för att förflytta personer mellan en punkt och en annan punkt. Men, bilarnas avgaser höjer också jordens temperatur. Bilföretagen vill sälja många bilar. Detta för att de vill höja jordens temperatur och orsaka mat- och vattenbrist och bostadsproblem när vattennivåerna stiger. Under tiden lagrar de mängder utav frystorkad mat i några hålor i marken som de sedan ska sälja till ockerpriser och därigenom uppnå ett monetärt världsherravälde. Alternativt vill de snabbast möjligt ta död på så stor del av jordens befolkning som möjligt. Alla vet ju att jorden inte klarar av att försörja alla människor om alla ska ha samma standard som oss i västvärlden."


Sedan har jag svårt att köpa att det inte skulle finnas några konspirationer alls idag. 

Jag har också svårt att köpa det här med att vår regering är så otroligt snäll och aldrig, aldrig, aldrig skulle missbruka FRA, IPRED, Datalagringsdirektivet mm. Man kan lita på den här regeringen. Det farliga är om det kommer en mindre pålitlig regering.


Men trodde man inte precis samma sak i början av 70-talet, precis innan IB-affären uppdagades? Det var väl ingen som då kunde tro att regeringen/myndigheter sysslade med kartläggning utav människor utifrån deras politiska åsikter.


Jag säger inte att regeringen är ond och kommer att missbruka informationen. Jag tycker bara att det är lite dumt att lita på dem så till den fulla grad att man tycker att det är okej att ge dem ett sådant vapen som den här informationen ändå handlar om.

Det är inte många år sedan (och vad säger att det inte fortfarande pågår?) som Sveriges regering lät amerikanska agenter agera på svensk mark, ta sig in hos svenska medborgare mitt i natten, trä svarta säckar över huvudet på dem och föra iväg dem till främmande land utan rättegång eller någon som helst bevisprövning.

 Tillråga på allt gör regeringen sitt bästa för att mörka det och hålla det hemligt.


Hur mycket annat håller de inte hemligt, tror ni?

Tror ni att vi har ett helt transparent styre?

Som aldrig skulle ljuga för folket?

Eller göra sitt bästa för att hemlighålla suspekt verksamhet?


Regeringen kanske inte är ond, men det går knappast att lita på den. 


Det är lite "Det är inte ett brott förrän man åker dit för det" över det hela. Det är OK för staten att missbruka sina övervakningslagar så länge folket inte får reda på det. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Ovido - Quiz & Flashcards