Direktlänk till inlägg 15 maj 2009

Internetz och konsten att vara anonym

Av Chris - 15 maj 2009 14:25

Jag såg SVD's youtube satsning igår.

Jag gillar den, även om den kanske blev snäppet för överdriven.

Men det var inte den jag tänkte skriva om. Utan det anonyma hatet.

Fast jag vet inte om det är hat, egentligen, jag vet inte vad det är. Men jag tycker verkligen inte om det.


Videon har nämligen fått många kommentarer. Kommentarer som kan få mig att förstå att folk vill förbjuda internet. Det får till och med min förbudsnerv att rycka okontrollerat. Men det är ju inte internet som är problemet, egentligen, intalar jag mig.


Smått och gott från kommentarerna:


Snälla skynda dig att få prostatacancer och dö så mänskligheten slipper lida av dig! 


Jävla äckelgubbe. Sticka helvete!


Fredric Karén du är ju sämst. Va äcklig du ser ut.


puckade pucko cp sak! 

 

kuk, hora, bög!!! sug KUK SVD, ni kan fan ingenting, trodde ni det här skulle lyckas lr? kuk i röven! 

 

shit vilken irreterande hora 

 

Man har ju bara lust att ge honom en smock på käften

 

Efterblivna jävlar.

 

Kolla på hans äckliga mun på 1:13. Fy *an! 

 

Han är konstig. Ser ut som en pedofil, vilket äckel! 


Jag gillar yttrandefriheten, jag gillar internet. Men det är förjävla beklagligt att det är den här sortens aktiviteter som det används till.


Vad fan är det med folk?


Som sagt, det är lockande att bara förbjuda internet och yttrandefriheten direkt. Jag vet inte om det är värt det om ökningen av den här sortens fritidsaktiviteter bara kommer att fortsätta blomstra. 


Å andra sidan så är det inte internet och yttrandefriheten som är problemet.

Problemet är att dagens ungdomar (jajamen, jag är fördomsfull nog att tro att det mestadels är ungdomar som roar sig med sånt här) tycker att det är så otroligt kul att anonymt skrika åt folk att de ser ut som äckliga pedofiler och att de borde ta livet av sig.


Det är otroligt lätt att behandla symptomen. Betydligt svårare att förstå varför våra ungdomar gör sånt här och hur man kan få bort viljan att mobba människor. 


Jag blir så otroligt ledsen när jag läser sådana där kommentarer, och anonyma internet svämmar verkligen över av dem. Vad fan är det för fel på folk?


Allt han gjorde var att driva med bilden av gammelmedia, alltså är han en äcklig pedofil som borde ta livet av sig...


Men. Nu har jag verkligen full förståelse för alla som vill förbjuda internet och ta bort yttrandefriheten.

Även om jag inte tror att det är rätt väg att gå. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se