Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Partiledardebatten i SVT

Av Chris - 17 maj 2009 22:57

Jag slötittade lite på Agendas partiledardebatt ikväll. Det sades väl inte så mycket nytt egentligen.


Eller jo, Reinfeldt förklarade ju sitt "Vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration" med att polisen inte skulle jaga en hel ungdomsgeneration, företagen hade han hela tiden tänkt skulle få möjligheter att jaga ungdomsgenerationen.

Om man inte menar det man säger, så kan man väl åtminstone säga det man menar?


Det intressantaste var väl det som pågick bakom kulisserna. Partiledardebatten var en EU-debatt fram tills det att JL, PP, FI och SD också ville vara med. Då blev det en partiledardebatt, bara för riksdagspartierna. Tre dagar innan röstningen till EU-parlamentet drar igång. Så har man inte en EU-debatt, utan en inrikespolitiskdebatt bara för de redan invigda. SVT hade väl kunnat visa lite stake och sagt som det var istället? Att de inte ville göra mer reklam åt de oetablerade partierna. 


Om SVT hade varit public service (De är väl ungefär lika mycket public service som FRA "domstolen" är en domstol) så hade det varit självklart att ha en debatt mellan de partier som väljarna är intresserade av inför det här valet. Inte vilka de var intresserade av i ett val för fem år sen. Mycket händer på fem år. Man hade följt opinionssiffrorna och tagit in de partier som fått högst stöd. Det är ju ändå de som väljarna är mest intresserade av. Sedan förstår jag att det måste finnas en begränsning i hur många partirepresentanter som man kan ta in i en debatt. Att ta in alla 22 partier som har beställt valsedlar skulle säkert bli lite rörigt. Tycker man att sju partier är en bra debattgrund så plockar man in de sju partier som har fått bäst resultat i opinionsundersökningarna. Så jädra svårt är det inte. Inte om man är public service.

Är man regeringens och riksdagens propagandamaskin är det desto svårare.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se