Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Hot mot demokratin

Av Chris - 23 maj 2009 09:11

Det finns många hot mot demokratin i Sverige, den är ständigt under attack. Belägrad utav alla. Alla som vill att just deras åsikt ska vara värd lite mer, eller anser att andras åsikter beror på att de är korkade.


Men att TV-reklam skulle vara bland det farligaste vår demokrati har sett (vilket rödgröna gänget får det att framstå som), köper jag inte. 


Att det är dags för moderaterna att bekänna färg och visa vartifrån de har fått pengarna de använder till sin propaganda tycker jag är viktigare.


Att staten/EU slutar slänga mängder utav pengar på att "övertyga folket om rätt åsikt" tycker jag nog är ett av de absolut viktigaste problemen. Nu har EU gått ut med ett gäng miljoner euro som läggs på en propagandakampanj på Irland om hur bra Lissabonfördraget faktiskt är.


Det är en sak när partier håller på och försöker indoktrinera oss till höger och vänster och en helt annan när stat/EU gör samma sak. De har sådana hiskliga pengar att röra sig med, bland annat.


Den hela tiden utökande övervakningen av folket (men inte av makten) är också ett hot mot demokratin. Så här i valtider är det rätt lätt att argumentera för att även människor med rent mjöl i påsen kan tycka att det är jobbigt att bli övervakad. Vi har en riktigt skarp valhemlighet. Vi säger att människors val av parti att rösta på ska vara hemligt. Vi tror nämligen att människor hade påverkats av att öppet tvingas deklarera vad de röstar på. Även om de hade velat rösta på ett parti med rent mjöl i påsen.


Det är ett hot mot demokratin att våra politiker saknar förmågan att sätta "folkets bästa" framför sitt eget bästa. Om de trodde att det var bättre för demokratin att ha färre riksdagsledamoter (vi har en hiskligt stor riksdag) så skulle de (flesta) ändå aldrig drömma om att skära ner på antalet riksdagsledamoter. Deras "rätt till jobb som politiker" är faktiskt viktigare än folkets bästa. Likaså politikerna i Lund, där man nu i finanskrisen varslar och skär ned i den offentliga sektorn. Men själva vill de ha en löneökning.


 Jag skulle kunna fortsätta, men jag ska sova vidare.


 (Och då har jag inte börjat ge mig in på valfusket som har dykt upp under förtidsröstningen. Intressant att mainstreammedia inte skriver något om det. När det var val i Sydafrika (tror jag det var) för några veckor sedan hade man feta rubriker med "VALFUSK" - där handlade det om att det fanns en kortare kö som man bara fick ta om man hade barn med sig, så människorna hade börjat "låna" barn av varandra för att få ta den kortare kön. Det var tillräckligt mycket VALFUSK för att mainstreammedia skulle slå på stora trumman. Men vad som händer i Sverige är väl lättare att bara ignorera.)


Det finns många hot mot demokratin, jag tror inte TV-reklam är så farligt. Hey, alla fildelar väl nu för tiden ändå? :)


[EDIT#2] Jag var så trött att jag glömde min poäng. Det är inte att TV-reklamen är ett hot mot demokratin som de rödgröna upprörs över. Då hade de visat åtminstone minsta lilla upprördhet över andra saker också, tycker jag. Jag tror snarare att det är här skon klämmer "Samtidigt visade de borgerliga partierna att de kunde mobilisera betydligt större resurser än våra partier för annonsering i media.".

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se