Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Eleverna ska betala om skolorna missköter sig

Av Chris - 23 maj 2009 14:55

Alliansen fortsätter med sin aggressiva utbildningspolitik.

Man vill straffa skolor som "inte sköter sig", genom att låta dem betala böter eller få mindre ekonomiskt stöd.


Det kommer inte att straffa någon annan än eleverna som studerar vid skolan.

Det är knappast lärarnas löner som boten kommer att tas ifrån. Det är från eleverna. Detta kan, i och för sig, i förlängninen bidra till att färre elever söker sig till den skolan (men vi har inte obegränsat med skolor, så några elever kommer att vara tvungna att studera där).


Jag skulle vilja säga "Straffa den ansvarige läraren istället". Men vad händer då man inte vet vem som är direkt ansvarig - ska man straffa alla lärare isåfall? Då lär ju ingen lärare anmäla oegentligheter i alla fall. Och vad händer med arbetsmiljön på skolan (för lärarna) om de mer eller mindre förväntas spionera på varandra. Jag tror inte de skulle må bra av det, och lärare som inte mår bra är inte bra på att lära ut. Och då är det återigen eleverna som får betala. 


Jag tror att alliansen utgår ifrån att det här straffet ska verka förebyggande. Men... Brott och straff fungerar ju inte så - det vet vi ju nu. 

Eller ja, vi vet det. Alliansen vet det inte. De hoppas på att hårda straff ska verka förebyggande, det är ju en så enkel lösning. Betydligt enklare än att se sambandet mellan kriminalitet och arbetslöshet. Eller mellan kriminalitet och klassklyftor. Nä, höj straffen bara, så ordnar det sig. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se