Direktlänk till inlägg 24 maj 2009

Soritesparadoxen

Av Chris - 24 maj 2009 10:54

Jag tror det här med den ökade övervakningen kan passas in under soritesparadoxen.


"Anta att du är ung vid en tidpunkt och att en sekund passerar. Är du fortfarande ung? De flesta vill svara "Ja", en sekund mer eller mindre spelar ju ingen roll. Men isåfall är du fortfarande ung när en sekund till passerar, och när ytterligare en sekund passerar. Slutsatsen är att du förblir ung oavsett hur många sekunder som passerar."


Samma sak med övervakningen tycker jag. Om den här lilla biten övervakning inte påverkar (integriteten, privatlivet etc), så borde inte den här lilla biten övervakning påverka heller, och inte heller den här lilla biten. 


Det har med vaghet att göra. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se