Direktlänk till inlägg 24 maj 2009

Fablabs

Av Chris - 24 maj 2009 11:07

Grymt ju.


 Framförallt så är det ytterligare en indikator på att utveckling inte styrs av ett begär efter pengar.


När jag började studera programmering så diskuterade vi studenter det faktum att saker som vi skapar kan resultera i att andra människor blir arbetslösa. Men inte ens då förstod jag att det var arbete som var problemet och inte den tekniska utvecklingen. Det var ingen som påpekade att det var arbete som borde avvecklas, och inte tekniken.

Vad är det som har gjort att vi ser arbete som något lika naturligt som gravitation?

8-17 arbete är inte någon naturlag. Vi kan sluta med det så fort vi har fixat "något" (robotar, maskiner, programvara) som gör arbetet åt oss. Vi borde se den tekniska utvecklingen som en "räddare" snarare än "förstörare".


Jag tror att ett barn otroligt lätt hade kunnat upplysa mig om det där, om jag bara hade brytt mig om att tala med det (kanske dags att föröka sig). 

Men vad är det som gör att "vuxna/ungdomar/ickebarn" inte klarar av att se det?

Och framförallt, hur mycket annat är det vi inte klarar av att se?


Hur kan 


"Ford besökte en automatiserad bilfabik och fick fördelarna förklarade för sig av den stolte konkurrenten: "- Här ser du arbetare som aldrig strejkar, aldrig blir sjuka och inte ens kräver någon lön!" "-Nej", svarade Ford stillsamt, "men de kommer heller inte att köpa era bilar.""


Vara ett argument emot automatisering, och inte emot arbete?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se