Direktlänk till inlägg 24 maj 2009

Underförstått och självklart

Av Chris - 24 maj 2009 15:45

Jag editerade just ett inlägg och skrev att det kan bli kommunikationsmissar då saker som jag ser som underförstådda och självklara inte ses som underförstådda och självklara av andra.


Det fick mig att tänka på en situation för några år sedan. När Valerie Solanas SCUM Manifesto översattes till svenska. 

Efter att ha diskuterat Valerie Solanas i några månader och bemött åsikter i stil med att "det borde vara obligatoriskt för alla hotel att ha en kopia av SCUM manifesto i varje rum" så blev det knepigt att lämna "det rummet" och komma ut i verkligheten. Jag utgick ifrån att alla visste vem Valerie Solanas var efter all denna diskussion och debatt (som även smittade nyhetsmedierna). I själva verket var det ju inte så. 


På samma sätt är jag rätt hjärntvättad nu med, efter att ha sett massor utav dokumentärer som belyser problemen med dagens nyhetsmedier, läst massor utav böcker som tar upp problemen, och dessutom lyckats vara tillräckligt insatt i saker som media rapporterar om för att se hur misslyckad deras rapportering faktiskt är. 


När jag skriver blir det lätt så att jag utgår ifrån att de som sedan läser det jag skriver har läst de böcker som jag har läst, och har sett de dokumentärer som jag har sett. Därför låter jag mycket vara osagt.


Hade mitt syfte med den här bloggen varit att övertyga så många som möjligt om att min syn på saker är den rätta så hade jag misslyckats totalt.


(Så jag hoppas, för min egen del, att det inte är mitt syfte)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se