Direktlänk till inlägg 25 maj 2009

Elitskolor

Av Chris - 25 maj 2009 17:56

Nu har jag lite argument till varför jag tror att elitskolor riskerar att spåra ur om de får mer pengar/resurser än andra skolor.


Min förhoppning är att elitskolor ska locka de elever som är begåvade och har det lätt för sig i skolan. De som är lättlärda  och riskerar att tråkas ut i en "vanlig" skola.

 Om elitskolorna börjar få mer pengare och resurser än andra skolor, så blir de också attraktiva av den anledningen. Det vill säga, det som jag tycker borde locka folk till dem (utbildningen) kommer förmodligen hamna i skymundan jämfört med pengarna.

Det innebär att föräldrar som vill att deras barn ska få en mer resurskrävande utbildning än standardutbildningen, kommer att utbilda sina barn i hemmen i de ämnen som är relevanta för just den skolan. Dels är det nästan bara akademikerföräldrar som kan göra detta och då blir det bara deras barn som kommer in på elitskolorna, vilket kan vara ett problem i sig.

Men det problemet som jag tycker är störst är att om det blir så så är det inte längre de begåvade eleverna som har det lätt för sig i skolan, de som är lättlärda och riskerar att tråkas ut i en "vanlig" skola som kommer att komma in på elitskolorna. Det är de elever som har fått bäst hemundervisning i ämnena.


En "elit"skola som får mer pengar än de andra skolorna, och som mer eller mindre bara är till för barn vars föräldrar kan ge dem privat hemundervisning är jag inte intresserad av.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se