Direktlänk till inlägg 25 maj 2009

Bra arbeten vs Dåliga arbeten

Av Chris - 25 maj 2009 18:18

Arbetsförmedlingen kan inte tvinga någon att ta olika sex-relaterade jobb. Du kan vägra jobba med att spela in porrfilm, jobba i sexshop m.m utan att förlora a-kassan.


Visst, det är väl bra och allt sånt där.

 Men, det finns andra jobb som man kan tvingas ta, som jag inte heller tycker att man borde kunna tvinga någon till.


Just nu söker något tobaksföretag ungdomar till att jobba med att göra reklam för tobaksprodukterna i olika köpcentrum. Man söker specifikt ungdomar för att det är ungdomar man vill locka till sig. Om man inte vill jobba med att försöka lura ner ungdomar i ett nikotinberoende som kan sabba deras (och även deras omgivnings) hälsa och som är direkt livsfarligt så får man finna sig i att förlora a-kassan/socialbidrag/vad man nu kan ha.


Jag är lite skeptisk emot att det görs reklam för dessa produkter överhuvudtaget, och att man nu specifikt vill rikta sig till ungdomar... 


 Men vilka jobb är då okej att tvinga människor att utföra?

Finns det jobb som är okej att tvinga någon att utföra?

Och vilka är inte okej, och varför då?


Ja, jag snackar om tvång. 

"Det är inte alls tvång, man har faktiskt ett val, man kan välja att inte bli försörjd utav staten."


Ungefär lika mycket val som jag fick på psykakuten "Antingen så stannar du kvar frivilligt eller så tar vi in dig för tvångsvård." "Antingen så tar du den här medicinen frivilligt, eller så tvångsinjicerar vi den i dig med spruta."

"Antingen så tar du det här jobbet frivilligt, eller så blir du hemlös och riskerar att frysa/svälta ihjäl."


Frivillighet är ett konstigt begrepp.

Dels för att det utgår ifrån att vi skulle ha en fri vilja. Och då måste man definiera fri vilja. Det är krångligt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se