Direktlänk till inlägg 27 maj 2009

Att rösta eller inte rösta, det är frågan

Av Chris - 27 maj 2009 12:49

Jag har redan röstat. Jag gjorde det igår. Man behöver nog inte vara raketkirurg för att lista ut vad jag röstade på.

Men nu vet jag inte, jag börjar ångra mig. 

Inte som i att jag har röstat fel, jag har röstat helt rätt. Men det är just det, jag har röstat.

En röst är inte bara en röst på ett parti eller en kandidat, det är också en röst på det "demokratiska" system vi har i Sverige. Och det är verkligen inte någonting jag vill rösta på.

Å andra sidan har våra politiker otroligt svårt att se det så.

Den tanken föresvävar dem inte alls - så de hade nog inte fått mitt budskap.

 Jag röstade inte i förra riksdagsvalet. (Ja, jag var med i ett politiskt parti då med, men nej, jag tyckte inte att de förtjänade min röst).


Jag tar till Lena Melins nr 4.


4. Jag vet inte vad partierna tycker.

  Men ta reda på det då. Det är superenkelt. Läs tidningen, kolla hemsidorna, lyssna på radio, titta på tv.


Det är inte superenkelt att ta reda på vad partierna tycker. Det är banne mig bland det svåraste i hela världen. Med undantag för piratpartiet då, de talar klarspråk.

 Och om man väl lyckas trassla sig fram till vad partierna tycker och vad kandidaterna tycker, Ja, då har man fortfarande ingen koll alls i hela världen på vad de faktiskt kommer att göra - nej, de kommer inte att följa sin vallöften, det har de aldrig gjort och det kommer de aldrig att göra.


Man har ingen koll alls på vad de kommer att lägga sin kraft och tid på (för gissa vad, deras kraft och tid är inte oändlig) och vilka frågor de kommer att kohandla bort eller vilka frågor de kommer att kohandla bort andra frågor för att få igenom.


Det finns inte ett enda parti som säger vad de står för och vad de kommer att göra. Då hade de inte fått några röster...


Men vänta nu - Det finns ju ett parti, Piratpartiet, de går ut med vad de står för och vad de kommer göra. De får inte bara röster, de får medlemmar i mängder. Något i gammelpartiernas taktik kanske är fel?


Men Nej, Lena Mellin. Det är inte superenkelt att ta reda på vad partier tycker eller vad de kommer att göra.


Jag är väldigt glad att jag inte röstade i riksdagsvalet, jag hade aldrig kunnat se mig själv i ögonen - desto mindre rösta igen, om jag hade gjort det. De frågor som jag hade tänkt rösta på Partiet för kohandlade de mycket riktigt bort. Till förmån för de frågor inom Partiet som jag verkligen inte höll med om. (Ibland handlar det inte ens om kohandel, de röstar och lobbar ändå tvärt om vad de sagt innan valet)


Nej. Det är nog i det närmaste omöjligt att ta reda på vad partier tycker eller vad de kommer att göra. Om man bortser ifrån Piratpartiet då, de talar klarspråk. Det är intressant.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se