Direktlänk till inlägg 27 maj 2009

Yttrandefrihet och Demokrati - men till vilket pris?

Av Chris - 27 maj 2009 22:09

Jag hörde eller läste en kommentar idag. Om att invandrarna förr eller senare kommer att organisera sig politiskt och starta ett parti.

Mina fördommar om "invandrarna" triggas igång direkt och jag känner mig hotad. Alla vet ju att "invandrare" är emot mänskliga rättigheter - åtminstone för kvinnor. Organiserar "dom" sig politiskt är jag snart tvungen att bära slöja och lyda min far, bror eller make.

 Jag kan inte låta det ske - så långt sträcker sig inte min syn på demokrati.


Efter att känslostormarna kulmnat inser jag att andra människor känner precis samma sak inför Sverigedemokraterna. Jag känner mig inte jättehotad av Sverigedemokraterna, trots att jag är både kvinna och andra generationens invandrare. Jag har finskt påbrå och ett finskt efternamn, så det borde vara chill. Sedan är deras kvinnosyn någon konstig fiction, men jag tror inte att den kommer att gå genomslag.


Nästa sak jag inser är att "invandrarna" inte är en homogen grupp. De är precis lika olika som alla andra. Jag menar, "svenskarna" som bott här sedan urminnes tider klarar ju inte ens av att enas kring grundläggande frågor. Ändå är jag rädd att "invandrarna" som kommer från många olika länder och kulturer kommer att enas i de här frågorna. Banalt.


Jag har otroligt svårt att tro att en majoritet av invandrarna vill tvinga kvinnor att bära slöja. Visst, det finns säkert några få som vill det. Visst, de skriker säkert väldigt högt. Men de är inte någon majoritet för det.


Det finns några få "svenska" män som våldtar, misshandlar och mördar sina fruar. Inte tror jag att de kommer att försöka bilda ett parti för att förtrycka kvinnor för det. (Om nu bortser ifrån SD)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se