Direktlänk till inlägg 29 maj 2009

Bidragsnationen

Av Chris - 29 maj 2009 21:21

Ibland, när Alliansen talar, låter det som att Sverige är en bidragsnation. Som att vi svenskar är världsmästare på bidrag.

Samtidigt verkar vi vara bland de dåligaste på att söka (eller få?) EU-bidrag.

Sverige är EUs största nettobetalare(?).


Nu hittar jag förstås inte EU-statistiken - och ska jag börja leta runt på europa.eu igen så kommer jag få en hemsk huvudvärk och drömma mardrömmar hela natten. 


Googlar man lite på sverige bidrag eu så hittar man en hel del om vår bristande förmåga att söka bidrag.


Moderaterna kanske har fått genomslagskraft - Vi frågar inte vad EU kan göra för oss, utan vad vi kan göra för EU.


Och det har ju uppenbarligen varit fel taktik :)

Den här perioden kanske vi borde visa att vi faktiskt är den ledande bidragsnationen och visa vad vi går för när det gäller att söka bidrag för allt möjligt?

(Fast våra politiker sköter det ju så bra så bra åt oss, synd bara att bidragen går ner i deras egen ficka direkt istället för till "folket" bara =/)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se