Direktlänk till inlägg 1 juni 2009

Rökning

Av Chris - 1 juni 2009 21:10

Som ickerökare är jag kluven i frågan om huruvida rökning borde vara förbjuden på uteserveringar eller inte.


Dels så finner jag det självklart att det borde vara förbjudet. Passiv rökning skördar liv. Jag är inte ett dugg intresserad av att bli sjuk eller till och med dö för att någon respektlös idiot behöver suga på sin cancerpinne hela tiden.


Samtidigt. Det finns fler saker som är ohälsosamma och som skadar människor i närheten - ska vi börja förbjuda motorcyklar, bilar som spyr ut för mycket avgaser etc.etc också?


Förbudsträsket är ett lömskt träsk, har man väl klivit ner är det lätt att fastna och börja förbjuda saker till höger och vänster.


Jag tycker att personer som röker på uteserveringar ÄR respektlösa idioter, men de kanske har all rätt att vara det, trots allt?


Jag vet inte hur mycket passiv rökning skadar och dödar - bara att den gör det. Jag har mottagit skräckpropagandan och svalt den med hull och hår.


På sätt och vis vill jag ändå jämställa rökning på uteserveringar etc. med misshandel. Det är ändå det det handlar om. Samtidigt så vet jag inte hur farligt det faktiskt är. En knuff brukar ju inte räknas som misshandel.


Enligt Socialstyrelsens miljöhälsorapport 2001 räknar man med att omkring 850 dödsfall per år kan tillskrivas passiv rökning.


Det är ungefär dubbelt så många som de som dör i trafiken varje år.


Njä, jag vet inte vad jag tror om förbud - det är förstås intressant om det pluppar upp rökfria uteserveringar (kanske redan finns?) för att restauranger m.m frivilligt ger sig in på den banan.

Då kan jag ändå välja att gå till dem istället, så kan de som känner för att slurpa i sig kemikalierna gå till nåt annat ställe.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se