Direktlänk till inlägg 2 juni 2009

Konflikträdda svenskar

Av Chris - 2 juni 2009 14:20

Några tankar om rökning på uteserveringar.


 (Frivilliga) Rökfria uteserveringar hade jag uppskattat. Men sen slog det mig - många ickerökare umgås med rökare. Dessa rökare kommer att se till att hela gruppen går till ett ställe där rökning är tillåten (ickerökarna som vill slippa rökningen är för konflikträdda för att protestera). När rökarna sedan efter maten känner suget komma så kommer inte ickerökarna som vill slippa rökningen att protestera, att be dem vänta till senare. Det är de för konflikträdda för att göra. 


Och det är förstås mycket bättre att gå till pappa staten och gnälla om rökarna än att artigt be dem röka senare/gå bort en bit eller att förmå hela gruppen att gå till ett rökfritt ställe.


Är det konflikträdslan vår svenska förbudshysteri kommit upp ur? 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se