Direktlänk till inlägg 2 juni 2009

Konsten att välja

Av Chris - 2 juni 2009 14:38

Nationalistiska människor, de som hävdar att Sverige är det bästa som hänt världen. Att det på något sätt skulle vara ett problem om ljushyade/ljushåriga/blåögda människor försvann genom "evolutionen". Människor som jag gärna hade velat kalla rasister, men som inte ser sig själva som rasister.


Många av dem är ändå relativt till vänster vad gäller pengafördelningen. Hade de varit riktigt radikalhöger i den frågan hade det varit lättare att förstå.


Men, nej. Vi i "Sverige" har ett ansvar att ta hand om varandra - barn kan ju inte välja sina föräldrar.


Däremot så är det ju självklart att människor kan välja vilket land de kommer födas i. Är man så dum att man väljer att födas i Afganistan så får man ju skylla sig själv.


Jag förstår det inte. Hade man hävdat att barn vars föräldrar är kriminella/fattiga/döda/etc hade fått skylla sig själva så hade jag kunnat förstå resonemanget att låta människor som blivit födda i andra länder få skylla sig själva.Sedan diskussionen om det blåögda/ljushyade/ljushåriga "arvet". Diskussionen går starkt om huruvida "det mörka" är mer dominant och således kommer att ta över om vi börjar med äktenskap och banafödsler över "gränserna".


Det intressanta är att diskussionen helt handlar om huruvida "det mörka" är dominant eller inte. Konsensus råder kring att det är ett problem om "det ljusa" skulle försvinna bort med åren.


Jag kan inte förstå att det råder konsensus om en sådan sak.


Det var samma sak när man diskuterade homoadoptioner.


En av diskussionerna hamnade runt om barn med homosexuella föräldrar löpte större risk att bli homosexuella än andra. Diskussionen fokuserade helt på hur stor risken var, eller om den fanns.

Konsensus var ändå att det var ett problem om vi fick fler homosexuella i samhället.


Jag tycker förstås att det är skit samma om barn till homosexuella skulle bli "mer" homosexuella än andra barn. Det spelar väl ingen rolll?


Vilket får mig till slutsatsen: Det är inte alltid vad som diskuteras som är det intressanta. Intressantare kan vara det som inte anses behöva diskuteras. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se