Direktlänk till inlägg 3 juni 2009

Bojkotta EU-valet

Av Chris - 3 juni 2009 21:39

På en expedition utanför mitt revir (min lägenhet) mötte jag en man. Han stod med vita lappar med en talande rubrik. Bojkotta EU-valet.


Jag blev förstås nyfiken, men inte riktigt så nyfiken som jag borde ha blivit. 

Jag tog mig ett flygblad, men stannade inte och diskuterade. Det borde jag ha gjort.


Det politiska ställningstagande som jag är mest stolt över och som förmodligen är det enda jag aldrig kommer att ångra är att jag lät bli att rösta i förra riksdagsvalet.


Egentligen är jag inte så förtjust i EU-valet, eller vår parlamentaristiska demokrati över huvud taget. Nu har jag ändå röstat i årets spektakel. (Jag fick inte ens en chokladkaka för det...) Men jag är fruktansvärt medveten om att en röst i EU-valet inte enbart är en röst på det utvalda partiet och kandidaten. Det är en röst på så mycket mer.


Jag har tidigare övervägt möjligheten att på valdagen få till min vallokal och vilja "ändra" min röst (Det är ju okej att rösta på något annat parti, eller blankt, då förstörs poströsten - Men är det okej att vilja ändra sig till att inte rösta alls?) till att inte rösta alls. Dels för att visa att människor som avstår från att rösta inte alltid gör det pga. lathet, dels för att det vore en kul grej, och dels för att se om det alls är möjligt att göra den ändringen.

Nu ska jag bort över helgen, så den planen gick i stå. Och det är väl lika bra det - annars hade jag väl blivit tvångsintagen på psyk "Tjejen här är galen, hon bråkar om att hon vill vara en soffliggare".


Men, kommunistiska partiet verkar övertygade om att ett lågt valdeltagande skulle sända signaler. Sänder signaler gör det säkert, men jag är otroligt skeptisk till att våra kära politiker klarar av att förstå signalerna.

Om så valdeltagandet gick ner under 1% så tror jag att de ändå skulle fortsätta tro/hävda (säger de det tillräckligt många gånger så tror de säkert på det själva till slut) att det bara beror på att svenskarna är så lata och förmodligen bara är bakfulla efter lördagens festande. 

Jag tror att våra politiker är helt inkapabla att se "soffliggande" som ett aktivt, politiskt, ställningstagande. 

Det är nog lika svårt för dem att förstå och acceptera det som för en kristen fundamentalist att förstå och acceptera att Gud inte finns.

Det kommer inte att hända. 


Fast kommunistiska partiet kanske sitter på kunskap jag inte har kommit åt - jag ser nu att de kommer att vara ute imorgon med. Kanske borde ta mig dit och se om de har någon kunskap att dela med sig utav.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se