Direktlänk till inlägg 11 juni 2009

MIssnöjesrösta

Av Chris - 11 juni 2009 09:12

Med mer än ett år kvar till riksdagsvalet har jag börjat inse att det förmodligen kommer att bli en missnöjesröst från min sida.

I de frågor jag prioriterar finns det inget parti som förespråkar något som ens skulle kunna påminna om en ens lite positiv utveckling. Så frågan är: Vilka är det som kommer att kunna åsamka Sverige minst skada under sin regeringstid?


(Grattis, MP, ni har kanske fått en missnöjesröst. Fast sådana kanske inte "etablerade" partier kan få? Det kanske bara är missnöjesröster om man röstar på partier utanför riksdagen - oavsett anledning?)


Fast det är klart, om alliansen och rödgröningarna hamnar jämnt på "Vilka kommer åsamka minst skada"-skalan så kan Piratpartiet bli intressant också. 

Det finns mycket att sätta sig in i det kommande året.


Nu påminner jag säkert lite om SVT, när jag blickar bakåt, men jag tycker att det är otroligt mer intressant att se vad partierna har gjort de senaste fyra (tre) åren än vad de under valrörelsen påstår att de vill göra de kommande fyra åren. Det ska också bli intressant att ta reda på hur, eller om, partierna har uppfyllt sina vallöften.


Fredrik "polisen ska inte jaga en hel ungdomsgeneration" Reinfeldt, har ju visat med all önskvärd tydlighet att de är hala som ålar. Polisen ska inte jaga, men privatföretagen ska banne mig göra det.


Hade varit intressant att veta varifrån M har fått alla sina sponsrade miljoner - står de på filmbolagens avlöningslista månn tro?

Det är synd att de envisas med att motsätta sig lagar om att partierna ska redovisa vartifrån de får sina penniningar. 

Jag tycker att det i en demokrati vore en självklarhet att folket fick veta vilka det är som avlönar makthavarna.

Har (M) verkligen rent mjöl på sina bankkonton?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se