Direktlänk till inlägg 11 juni 2009

Den segregerade riksdagen

Av Chris - 11 juni 2009 09:58

Socialdemokraterna har ju tydligen satt samman en rapport (Det är nästan som om det här med undersökningar och rapportskrivande är en religion) om de integritetskränkande lagarna.

(Vilket fick mig att leta upp följande citat från Belgarath the Sorcerer av David Eddings och tagit mig friheten att byta ut Melcenes mot Politicians):


"They appointed a committee to look into it."

"They did what?"

 "Thats the first thing a politician thinks of when a crisis of any kind crops up, old boy. It gives them a sense of accomplishment - and they can always blame the committee if things don't work out."

"Thats the most ridiculous thing I've ever heard in my life."

"Of course it is. Politicians are a ridiculous people. It's part of their charm."


 I alla fal, utredning kom fram till nåt i stil med att man inte hade funderat på hur lagarna skulle "agera ihop". Man hade inte satt dem i samband och förhållande till varandra. 

Och det är väl möjligt, de kommer ändå från flera olika utskott.


Men... Varför... Hur... Alltså...


Funderar de inte på hur lagarna kommer att interagera med andra lagar? Utgår de ifrån att lagarna kommer att existera in vakuum? Funderar de inte på kontexten som de kommer att verka i?

Det de säger i rapporten är att de inte gör det. Jag vet inte vad rapporten har belyst i övrigt, men den har belyst det här problemet. Inte konstigt att vi får ett snårigt nät utav lagar som väver in oss om de som stiftar lagarna inte bryr sig om hur lagarna kommer att fungera ihop med varandra (Och då får man sånt som att komvux avvecklas samtidigt som man tar bort högskolekompetensen från gymnasier. Men ingen har väl funderat på hur de två förslagen kommer att fungera ihop.)


På samma sätt som man inte har forskat på nån utav supergifterna. (De gifter som bildas när två andra gifter kombineras i luften/vattnet. Typ Dioxid)

Man har inte forskat på så många utav våra giftiga kemikalier till att börja med, men man har inte alls brytt sig om att ta reda på hur det blir när de börjar interagera med varandra.


Det är en sak när man tjabblar om "I vakum och med konstant, perfekt hastighet, så kommer den här stenen att träffa marken 30 meter vertikalt från där den släpptes från flygplanet om flygplanet flyger med Xkm/h och är Y meter upp i luften" i fysik och matematik. Men att stifta lagar på det sättet? "Om den här lagen är den enda lagen vi har, och alla människor uppför sig perfekt, då blir det bra." Det kör vi på!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se