Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Utbildning

Av Chris - 14 juni 2009 22:03

Jan Björklund går snabbt framåt - fast det är val om ett år och då gäller det att kunna visa resultat.


Det senaste är tydligen dels att elever ska kunna tvingas att gå ett extra år i grundskolan om det behövs och dels att elever med godkända betyg inte ska "få" läsa upp dessa på komuvx.


 Spontant är jag förtjust i båda förslagen.


Jag anser att det är samhällets plikt att se till att ungdomarna har "tillräckliga" kunskaper för att fungera i samhället. Jag hade gärna sett en möjlighet att tvinga elever att gå om skolan tills de har dessa kunskaper - oavsett hur lång tid det skulle ta. 

Sedan håller jag förstås med om att det rimliga är att arbeta preventivt och förhindra att ungdomar hamnar i en situation där de behöver läsa om något år.

Men oavsett hur mycket resurser skolan får så tror jag ändå att det kommer att finnas elever som behöver mer tid. Då ska vi kunna ge (tvinga) dem det.


Det vore bra att ändå öppna upp för möjlighet till praktikår för de riktigt skoltrötta. 


Till det andra förslaget. Det är inte alls så illa som media försöker blåsa upp det.

Man kommer fortfarande att kunna förbättra sina betyg, om man vill det. Däremot så kommer man inte att få betalt för det, och man kommer inte att få betald utbildning för det.

Däremot så anser jag att man ska ha möjlighet att läsa till kurser som man har missat (särskilt nu när högskolekompetensen tas bort) och att läsa upp icke godkända kurser.

Vilket sätter mig i en "prekär" situation.

Jag gillar idén, men den är helt onödig, den kommer inte att få någon praktisk verkan.

De elever som tycker att det är viktigt med MvG i allt kommer att kugga kurser med flit för att få läsa upp dem senare.

De som inte varit så förutseende, och behöver ett högre betygssnitt för att kunna läsa vidare, kan enkelt välja andra kurser de inte redan har läst för att få MvG i dem och få ihop sina betyg.


Å andra sidan så gillar jag det andra alternativet, med de inte så förutseende eleverna. Det skulle innebära att eleverna får en bredare kunskapsbas att stå på. I mina ögon är det något väldigt positivt - men det är nog inte det Björklund är ute efter. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se