Direktlänk till inlägg 21 juni 2009

DN har gjort det igen

Av Chris - 21 juni 2009 16:39

Jag vet inte om de gör det med flit, eller om det bara blir så. Men ibland får DN till riktigt fina kombinationer utav rubriker.


Efter The Pirate Bay domen version 1.


"Fyra män dömda till ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd för medhjälpt till brott mot upphovsrättslagen."


Lite längre ner på sidan:


"Hundratals personer torterade utav [kommer ej ihåg]. Åtal kommer inte att väckas."


För några dagar sedan.


"15 poliser tillsätts för att utreda fildelningsbrott."


"Åtalet i den största muthärvan i Sverige under modern tid läggs ned, polisen har för lite resurser."


 Jag undrar vad som står i ACTA-dokumentet egentligen. Det sägs att det ska innehålla regler om "hårdare tag" vad gäller piratkopiering (inte bara vad gäller digitala grejor). 

Men vad ska de göra?

I Frankrike har de redan skickat in militären mot fildelare. Man tvingar tidningar att hålla artikelserier om hur hemskt det är med fildelning och hänga ut dömda fildelare. Fildelare som döms (utan att ens behöva få en riktig rättegång...) kan dömas till miljonbelopp i skadestånd och längre fängelsevistelse än vad våldtäktsmän och misshandlare får.

Så vad är det för "hårdare tag" som är på gång egentligen?

Straffen är redan så surrealistiska att de nästan är att betrakta som konst.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se