Direktlänk till inlägg 21 juni 2009

Abortregister och kondomförpackningar

Av Chris - 21 juni 2009 22:40

Det finns planer på att upprätta ett abortregister - ett register med information om alla som gör abort, alltså.

Tydligen har vi i Sverige högst andel aborter/kvinnor (och dessutom högst andel våldtäkter). 


En enkel, kanske för enkel, slutsats man kan dra utifrån den statistiken är att vi i Sverige får fler oönskade graviditeter än människor i andra länder.

Det finns många andra anledningar till att vårt aborttal är så högt som det är. Kanske är det mer rätt att påstå att vi har minst antal oönskade födda barn. Att en majoritet av barnen som föds i Sverige är planerade och önskade.


Nåvälm det finns positiva grejer med att ha ett abortregister och föra statistik över vilka grupper i samhället som mest frekvent gör abort - om det finns några sådana. För att sedan kunna sätta in resurser där de gör mest nytta. Och rätt sorts resurser också, för den delen.

Men det finns också otroligt många negativa grejer med att ha ett abortregister, och dessa verkar utredarna ha bortsett ifrån med hänvisningar till att det är så "säkert" och att det inte alls kommer att missbrukas. 

Det sker ganska ihållande vad gäller nyheter som riskerar att kränka den personliga integriteten. Vi behöver inte bry oss om nackdelarna - de kommer ju aldrig att inträffa, för människorna som hanterar det här är så bra så bra.


15 miljoner för 24 låtar senare så börjar man fundera på om människorna som hanterar det här är så bra så bra och att det aldrig skulle falla dem in att missbruka det.


Sen slog mig en aspekt som ingen (vad jag har läst) har noterat. Om Aftonbladets artikel om Falkvinges kondomförpackning som inte hade gömts undan för snokande ögon.

Majoriteten av de som röstar på Piratpartiet är unga män, om nu Falkvinge är en förebild för dem så är det väl kanon om han är helt öppen med att han skyddar sig när han har sex?

Vi har tydligen en epidemi av någon std (minns inte vilken, klamydia kanske?) på gång i Sverige. 

Det kanske är dags att vuxna människor slutar försöka dölja att de använder kondomer och skyddar sig när de har sex?

Om de vuxna skäms så mycket över att de har skyddat sex att det är något skamligt att ha kondomförpackningarna där andra människor kan se dem så är det väl inte särskilt överraskande att de unga struntar i att skydda sig?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se