Direktlänk till inlägg 12 juli 2009

Näthatet

Av Chris - 12 juli 2009 17:11

Näthatet diskuteras flitigt i medierna (Känner de sig hotade, eller är det bara sommarens nyhetstorka (det är ju tur att det är torka nånstans...) som visar sig?).
Jag förstår inte hur någon kan försvara näthatet som sådant. Men folk gör verkligen det (kan vara så att det är de som "utövar" näthatet som försvarar det).
Jag förstår inte hur folk kan försvara uttalanden som "Vilka äckliga korvläppar du har, du våldtar säkert småpojkar och suger av dem med dina äckliga korvläppar" genom att hänvisa till yttrandefriheten.
Jag förstår inte hur sådana uttalanden kan försvaras genom "Nu får ni ju äntligen veta vad folk tycker, istället för deras afk rövslickande".
Folk menar (återigen med hänvisning till yttrandefriheten) att personer som tycker att det är jobbigt att få sådana kommentarer skickade till sig dagarna i ända inte heller behöver ha någon yttrandefrihet på nätet. Vissa människors "yttrandefrihetsrätt" att vara riktigt elaka mot andra människor väger alltså tyngre än andra människor rätt till att kunna yttra sig utan att bli utsatta för trakasserier.

Samtidigt förstår jag heller inte de som anser att näthatet är en tillräcklig anledning för att "förbjuda" anonymitet på internet. Det finns inga proportioner.
Näthatet är någonting som borde "bekämpas" och "förhindras" men knappast på bekostnad av rätten att vara anonym.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se