Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Enfrågeparti eller enlösningsparti

Av Chris - 15 juli 2009 12:20


Piratpartiet sägs ofta vara ett enfrågeparti, huruvida det stämmer eller inte kan (och har) diskuteras länge.
Men hur är det med enlösningspartierna? De som ser många frågor, men har samma lösning på alla?

Tja, SD får ju ta sin del utav skiten. De är ett typiskt enlösningsparti (förutsatt att PP är ett typiskt enfrågeparti). Deras universallösning är ju att minska antalet invandrare. Då kommer antalet våldsbrott att minska, vi kommer få mer pengar till skola och sjukvård, det kommer bli färre våldtäkter osv.

Men hur är det med våra riksdagspartier - de slipper ju oftast den sortens granskning (svartmålning) till förmån för lite längre (och fler) reportage.

Men ta vår regering, alliansen. Så gott som alla problem verkar de vilja lösa med samma lösning. "Studenterna tar för lång tid på sig att gå ut skolan. - Ge dem mindre studiemedel." "Vi har för många sjukskrivna. - Ge dem mindre sjukpengar." "Vi har för många pensionärer. - Ge dem lägre pension." "Skolorna missköter sig. - Låt dem betala böter."
Mindre pengar - det är lösningen på allt.

Fast kanske inte riktigt så ändå. "Vår VD sköter sig inte riktigt. - Ge honom mer pengar." "Våra chefer presterar inte tillräckligt bra. - Ge dem mer pengar."

Så alliansen kanske är en tvålösningsregering?
Om det är problem med de som har mycket pengar så löser man det genom att ge dem mer pengar.
Om det är problem med de som har lite pengar så löser man det genom att ge dem mindre pengar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se