Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Ipred och Ephone

Av Chris - 15 juli 2009 15:46

Ephone ska överklaga. Det är bra.


Oavsett vad man tycker om IPRED och fildelning, så kan man förhoppningsvis hålla med om att ett beslut om att lämna ut någons personuppgifter utifrån ett ip-nummer är någonting som bör gå via en rättslig instans och inte vara ett beslut enbart upp till Internetleverantörerna. (Vi vill ju ändå inte att de ska lämna ut informationen till höger och vänster så fort någon kommer och knackar på deras dörr)


Men vad innebär domen mot Ephone då? Det faktum att Ephone får betala 70 000 (var det utöver båda sidors advokatkostnader?) kan nog medföra en viss ovillighet från Internetleverantörerna att ta ärendena via domstol. Istället blir det till att lämna ut informationen till alla som kommer och ber om den.
Fast riktigt så enkelt blir det kanske inte. Internetleverantörerna behöver ju bara lämna ut informationen till sådana som har råd och möjlighet att dra dem inför civildomstol.
Vad innebär det då? Privatpersoner som inte har tillräckligt mycket pengar har ingen möjlighet att få ut information ifall någon har utnyttjat deras verk, samtidigt som i stort sett vilket större företag (eller rikare person) som helst kan få ut informationen när som helst.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se