Direktlänk till inlägg 27 juli 2009

Ställer piratpartiet upp i kommunvalen 2010?

Av Chris - 27 juli 2009 15:55

Det har stått en del i tidningarna om det, det har diskuterats i nyhetsmorgonprogram, men det har inte bekräftats från partiet ifråga.

Jag har ingenting med det att göra, ingenting alls, men jag tänker uttala min åsikt ändå. (Jag har åtminstone röstat på PP och är partimedlem)


Men min åsikt är bara egoistisk, det handlar inte om vad jag tror är det bästa för Sverige, eller för kommunerna, eller ens för piratpartiet. Det handlar bara om vad jag vill.


 Mitt politikerförakt kanske har gått för långt, men det är något med yrkespolitiker som förbryllar mig. Eller ja, det förbryllar mig inte, jag dömmer andra efter mig själv. Men i mina ögon är yrkespolitiker (personer som aldrig har velat försörja sig med någonting annat än "politikerjobb") hemska. Om de inte kan stoppa sig själva i tid. De som vill ha makten borde aldrig få den. Dessa människor vill försörja sig med att diktera andra människors liv, därför är de de sista som borde få sådana möjligheter. 

De vill förstås bara göra allting bra (vägen till helvetet är kantad utav goda intentioner), problemet är att de anser sig själva sitta på den ultimata lösningen på världens (Sveriges/kommunens) problem. Anser man sig sitta på den ultimata lösningen så är det ohyggligt svårt att ta till sig utav andras idéer och lösningsförslag. (Och förr eller senare så kommer det att gå åt helvete.)


Vad har det här med piratpartiets eventuella deltagande i kommunvalet att göra?


Jag har fått intryck av att en del utav de som vill ställa upp i kommunvalen för piratpartiets räkning är just potentiella yrkespolitiker. Det är inget konstigt med det, de finns i alla partier. 

Men jag hade hoppats på att piratpartiet skulle slippa dem. Att piratpartiet skulle handla om någonting annat, och framför allt, att piratpartiet skulle ha en möjlighet att "somna in" när det inte längre behövs. Med yrkespolitiker i leden kommer partiet aldrig få vila. Det kommer till slut inte att handla om att försvara integriteten eller något annat som partiet står för idag, det kommer att bli som med de idag etablerade partierna. Allt som gäller är att ta makten och behålla den. Och folket är dumma får som inte kan tillåtas veta tillräckligt mycket, de förstår ju inte sitt eget bästa och kommer bara att motsätta sig det.


Sen kanske piratpartistiska yrkespolitiker är bättre än andra yrkespolitiker, för att de kanske faktiskt gör något som jag tycker är bra. Och om inte dessa yrkespolitiker tar plats i kommunerna, så kommer bara andra yrkespolitiker att ta platserna.

Och hur ska man få folk som inte vill ha makten att ta den?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se