Direktlänk till inlägg 27 juli 2009

Ungdomens källa

Av Chris - 27 juli 2009 16:14

Några forskare har hittat ett ämne som kan förlänga livet med ca 30% (åtminstone hos möss).


Vad skulle hända om man utvecklade ett piller utav det här ämnet, (undrar om någon har tagit patent på ämnet också...) hur skulle priset på det sättas?


Man skulle kunna sätta priset väldigt lågt, precis över tillverkningskostnaderna. Då kanske många skulle ha råd att köpa det, och vinsten kan bli stor även om förtjänsten per såld enhet inte skulle vara det.

Men hur skulle grafen över vinsten se ut om man höjde priset? Om man går ifrån ett pris precis över tillverkningskostnaderna till ett pris som ingen har råd med.

När kommer vinsten att vara som störst?


Det var något musikband härom månaden (eller året) som bara gav ut ett exemplar utav sin skiva, men lät låtarna laddas ner fritt via internet. Denna enda skiva gick på auktion och vinsten de drog in från den var högre än en beräknad vinst ifall man hade massproducerat skivor och sålt som vanligt.


Det gäller att känna sin kundkrets. Finns det någon enstaka (gärna minst två i och för sig) så kan man få en mycket högre vinst genom att bara förse dem med den eftertraktade varan. 


Ett livsförlängande piller skulle nog ha en ganska ordentlig potentiell kundkrets.


Därför är det bra med konkurrens. =)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se