Direktlänk till inlägg 10 november 2009

Trixxet med valmöjligheter

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha.

Upp till 22 namn ska vara på listan.

Det finns ungefär 200 kandidaturer.


Jag blev först mycket sugen på att sätta ihop en lista, det verkar vara ett mycket intressant sätt att få till lite demokrati inom partiet på.

Sedan insåg jag det. 200. 200 personer. Varifrån ska jag ta den tiden som krävs för att kunna göra en rättvis värdering utav 200 personer?

(Och om jag inte gör det- utan går efter de som skriker högst (men ändå bra) på forumet, så.. tjaa...då kommer jag aldrig att sluta ångra mig.)


Jag kände mig relativt paralyserade vid den tanken. 200.

Så jag kom att tänka på Barry Schwartz on the paradox of choice

och särskilt studien han nämner ungefär från minut 8 (om man inte orkar se hela hans tal, men det är värt det, om man gör det). 

"With so many options to choose from, people find it very difficult to choose at all"

Vilket var ungefär som jag kände det.

Men jag ska försöka rota runt i det hela och ändå komponera en lista - minskar jag folken på listan så blir det åtminstone lite lättare :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?   Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?   En grupp är så mycket mer än summan av individerna.   Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m. som begås ...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 09:53

Piratpartiet har svårt att locka kvinnor till riksdagen. Av ungefär 150 (jag chansar vilt här) kandidaturer är 23 av sådana där människor med fitta. Det anses vara ett problem. Man (Partiledningen?) vill ha minst 40 kvinnliga kandidaturer. Jag blir...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se