Direktlänk till inlägg 1 december 2009

Gruppuppgifter

Av Chris - 1 december 2009 17:31

Hur fungerar människor i grupp?


Är det bara jag eller lockar grupper fram det värsta (och kanske också bästa) hos individer?


En grupp är så mycket mer än summan av individerna.


Jag tänker på misshandel, rån, våldtäkt m.m som begås i grupper. Jag har svårt att tro att någon av individerna i grupperna skulle begå handlingarna om den hade varit en individ istället för en del av en grupp. Hade personerna varit ensamma hade det inte hänt.


Vad är det med grupper som drar fram detta beteende inom oss?


Om individerna hade hamnat som delar utav andra grupper, då hade handlingarna kanske aldrig begåtts?


Så vad är det med dessa speciella grupper där individer möts och drar fram det dåliga inom sig? Vad är det för slags personkemi som ligger bakom?


Jag är nog rädd för grupper utav människor, det blir så primitivt, man driver på varandra och ingen kan säga stopp.


Jag vill inte vara en del utav en grupp, jag vet inte vilka egenskaper som skulle lockas fram inom mig, och framförallt vet jag inte vilka egenskaper jag lockar fram hos andra.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chris - 2 augusti 2010 11:28

Dags för val igen. För att klara av att värdera alternativen på ett bra sätt behöver jag skriva om mina tankar kring dem.   Piratpartiet har presenterat sitt valmanifest idag. Innan idag var det piratpartiet som gällde. Inte för att jag tror att ...

Av Chris - 14 februari 2010 12:39

Men jag förstår inte riktigt det där. Både högersidan och vänstersidan vädjar till oss om att låta dem behålla sina jobb (med sina höga löner, förmåner och _inkomstgarantier_) mot att vi får en 200-300 kr/månad. Varför är det så bra att plocka röst...

Av Chris - 12 november 2009 17:26

Som om det inte räckte att jag behöver välja kandidater till Piratpartiets riksdagsvalslista - nu ska jag också behöva väka förvaltare av min tjänstepension. Jag har inte i närheten av de kunskaper som krävs för att göra ett vettigt val vad gäller ...

Av Chris - 10 november 2009 17:25

Jag är medlem i piratpartiet (Även om det känns som att jag ångrar det minst 10 gånger om dan)och har därmed rätt att sätta ihop en lista över kandidater till riksdagsvalet. En lista med folk som jag vill ha. Upp till 22 namn ska vara på listan. ...

Av Chris - 10 november 2009 09:53

Piratpartiet har svårt att locka kvinnor till riksdagen. Av ungefär 150 (jag chansar vilt här) kandidaturer är 23 av sådana där människor med fitta. Det anses vara ett problem. Man (Partiledningen?) vill ha minst 40 kvinnliga kandidaturer. Jag blir...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se