Senaste inläggen

Av Chris - 15 maj 2009 14:25

Jag såg SVD's youtube satsning igår.

Jag gillar den, även om den kanske blev snäppet för överdriven.

Men det var inte den jag tänkte skriva om. Utan det anonyma hatet.

Fast jag vet inte om det är hat, egentligen, jag vet inte vad det är. Men jag tycker verkligen inte om det.


Videon har nämligen fått många kommentarer. Kommentarer som kan få mig att förstå att folk vill förbjuda internet. Det får till och med min förbudsnerv att rycka okontrollerat. Men det är ju inte internet som är problemet, egentligen, intalar jag mig.


Smått och gott från kommentarerna:


Snälla skynda dig att få prostatacancer och dö så mänskligheten slipper lida av dig! 


Jävla äckelgubbe. Sticka helvete!


Fredric Karén du är ju sämst. Va äcklig du ser ut.


puckade pucko cp sak! 

 

kuk, hora, bög!!! sug KUK SVD, ni kan fan ingenting, trodde ni det här skulle lyckas lr? kuk i röven! 

 

shit vilken irreterande hora 

 

Man har ju bara lust att ge honom en smock på käften

 

Efterblivna jävlar.

 

Kolla på hans äckliga mun på 1:13. Fy *an! 

 

Han är konstig. Ser ut som en pedofil, vilket äckel! 


Jag gillar yttrandefriheten, jag gillar internet. Men det är förjävla beklagligt att det är den här sortens aktiviteter som det används till.


Vad fan är det med folk?


Som sagt, det är lockande att bara förbjuda internet och yttrandefriheten direkt. Jag vet inte om det är värt det om ökningen av den här sortens fritidsaktiviteter bara kommer att fortsätta blomstra. 


Å andra sidan så är det inte internet och yttrandefriheten som är problemet.

Problemet är att dagens ungdomar (jajamen, jag är fördomsfull nog att tro att det mestadels är ungdomar som roar sig med sånt här) tycker att det är så otroligt kul att anonymt skrika åt folk att de ser ut som äckliga pedofiler och att de borde ta livet av sig.


Det är otroligt lätt att behandla symptomen. Betydligt svårare att förstå varför våra ungdomar gör sånt här och hur man kan få bort viljan att mobba människor. 


Jag blir så otroligt ledsen när jag läser sådana där kommentarer, och anonyma internet svämmar verkligen över av dem. Vad fan är det för fel på folk?


Allt han gjorde var att driva med bilden av gammelmedia, alltså är han en äcklig pedofil som borde ta livet av sig...


Men. Nu har jag verkligen full förståelse för alla som vill förbjuda internet och ta bort yttrandefriheten.

Även om jag inte tror att det är rätt väg att gå. 

ANNONS
Av Chris - 13 maj 2009 23:27

Jag har börjat bli riktigt skicklig på att bygga ihop konspirationsteorier, jag tror jag har lyckats genomskåda knepet nu.


Vad sägs om den senaste: Sedan förra valet så har antalet vallokaler ökat något enormt, man påstår att det är för att underlätta väljandet och därmed öka valdeltagandet. Vad man talar tyst om är att de små partierna som inte får sina valsedlar utdelade av valnämnden får allt svårare och dyrare att få ut sina valsedlar. Detta är helt enkelt ytterligare ett sätt för de etablerade riksdagspartierna att minska konkurrensen från mindre och vettigare partier.


Nej, jag tror väl inte riktigt på det på riktigt. Men det skulle nog kunna göra succé på Youtube (och hos sverigedemokraterna).


Hur gör man då för att snickra ihop sin egen konspirationsteori?


Man tar en handling, vilken som helst, som utförs utav "makthavare" (eller "de andra"). Handlingen har oftast ett välspecificerat mål.


Men.


Liksom alla handlingar så har även denna bieffekter. Så man börjar gå igenom alla möjliga bieffekter som skulle kunna uppstå utifrån Handlingen.

För eller senare hittar man en eller flera bieffekter som är negativa för någon grupp, förhoppningsvis den grupp man själv tillhör, men det är inget måste.

Då påstår man att just den bieffekten är det egentliga målet för handlingen.


Tadá. 


"Bilar är bra för att förflytta personer mellan en punkt och en annan punkt. Men, bilarnas avgaser höjer också jordens temperatur. Bilföretagen vill sälja många bilar. Detta för att de vill höja jordens temperatur och orsaka mat- och vattenbrist och bostadsproblem när vattennivåerna stiger. Under tiden lagrar de mängder utav frystorkad mat i några hålor i marken som de sedan ska sälja till ockerpriser och därigenom uppnå ett monetärt världsherravälde. Alternativt vill de snabbast möjligt ta död på så stor del av jordens befolkning som möjligt. Alla vet ju att jorden inte klarar av att försörja alla människor om alla ska ha samma standard som oss i västvärlden."


Sedan har jag svårt att köpa att det inte skulle finnas några konspirationer alls idag. 

Jag har också svårt att köpa det här med att vår regering är så otroligt snäll och aldrig, aldrig, aldrig skulle missbruka FRA, IPRED, Datalagringsdirektivet mm. Man kan lita på den här regeringen. Det farliga är om det kommer en mindre pålitlig regering.


Men trodde man inte precis samma sak i början av 70-talet, precis innan IB-affären uppdagades? Det var väl ingen som då kunde tro att regeringen/myndigheter sysslade med kartläggning utav människor utifrån deras politiska åsikter.


Jag säger inte att regeringen är ond och kommer att missbruka informationen. Jag tycker bara att det är lite dumt att lita på dem så till den fulla grad att man tycker att det är okej att ge dem ett sådant vapen som den här informationen ändå handlar om.

Det är inte många år sedan (och vad säger att det inte fortfarande pågår?) som Sveriges regering lät amerikanska agenter agera på svensk mark, ta sig in hos svenska medborgare mitt i natten, trä svarta säckar över huvudet på dem och föra iväg dem till främmande land utan rättegång eller någon som helst bevisprövning.

 Tillråga på allt gör regeringen sitt bästa för att mörka det och hålla det hemligt.


Hur mycket annat håller de inte hemligt, tror ni?

Tror ni att vi har ett helt transparent styre?

Som aldrig skulle ljuga för folket?

Eller göra sitt bästa för att hemlighålla suspekt verksamhet?


Regeringen kanske inte är ond, men det går knappast att lita på den. 


Det är lite "Det är inte ett brott förrän man åker dit för det" över det hela. Det är OK för staten att missbruka sina övervakningslagar så länge folket inte får reda på det. 

ANNONS
Av Chris - 13 maj 2009 22:25

Påstås det i så gott som alla våra gammelmedia idag.

Något som inte en enda av våra gammelmedia gör däremot, är att använda internets fina finesser med länkning.

Man kan ju tycka att det faktiskt vore intressant att läsa undersökningen som gjorts på uppdrag av sveriges videodistributörers förening. 

Våra gammelmedia gör sällan det.

De rapportherar om att Ephone vägrar fälla sig för IPRED, men slänger inte med minsta länk till all den juridiska korrespondens som finns tillgänglig via internet. 

Man sammanfattar tiotals sidor utav information på en två, tre rader och fyller sedan ut med 30-40 rader brödtext. Men inte en enda länk till det de baserar det på.

Är det pga. medlarfriheten? Att man ska kunna vara anonym när man kontaktar media?

Men om man har valt att lägga upp all information på sin hemsida, vill man då vara anonym?

Om en undersökning har gjorts - borde vi inte åtminstone få veta vad undersökningen heter så att vi kan hitta den även om vi måste betala för att få läsa den?

Tänk vad underbart det hade varit om gammelmedia hade börjat länka. "Den illegala fildelningen minskar blablabla, tolkning, tolkning, propaganda, tolkning och här har ni en länk så att ni själva kan läsa undersökningen och ta del av materialet."


Nä. Då skulle de ju förlora sin makt. Att tolka undersökningar. Att avgöra vilka undersökningar, och vilka resultat av olika undersökningar, som är det relevanta.

Då skulle folk inte längre gå på deras propagandakrig. 


Det är synd, för det finns så mycket att lära. Och alla människor skulle bli mer bildade och få en, i mitt tycke, bättre samhällssyn där det ingår att ifrågasätta saker. Inte lita blint på vad som sägs, oavsett om det är på internet eller i nån fladdrig papperstidning.

Och om andra människor blir smartare, så kommer jag att få det bättre.

Jag vill få det bättre =/

Av Chris - 12 maj 2009 18:07

Tänk om man när man anställdes vid ett företag fick en garanti om att det inte gick att avskeda en på 5 år oavsett hur man misskötte arbetet. Företaget var tvunget att betala ut lön oavsett om man dök upp på arbetsplatsen eller inte. Och dessutom betala en ordentlig pension sen, på det hela.


Låter inte det befängt?


Det är precis så våra EU-parlamentariker har det.

När vi väl har röstat in dem kan vi inte bli av med dem förrän 5 år senare. Oavsett om de öht. sätter sin fot i Bryssel eller Strasbourg eller har någon som helst kontakt med parlamentet. Så får de sitta med full lön (och vi snackar en redig 6 siffrig lön här - totalt blir det ca 10 miljoner) och dessutom får de en fet pension på det hela i fem år. Tills vi röstar bort dem.


Är inte det befängt?

Vi borde väl ha samma rättigheter som vilken annan arbetsgivare som helst?

Missköter de sitt jobb så till den milda grad att de vägrar dyka upp eller ens lyfta ett finger så måste vi kunna avskeda (ersätta) dem.

Vi har bara 18 platser (av 758 tror jag) i parlamentet. Är det verkligen rätt att de ska riskera att hamna hos arbetsskygga personer som bara vill sitta i villan i Sverige och håva in pengarna?

Något slags skydd, mer än att rösta bort dem fem år och tio miljoner senare, borde ju finnas.

Av Chris - 12 maj 2009 18:00

Jag hade skrivit ett långt inlägg om möjligheten för studenter att deltidssjukskriva sig. Tyvärr tog det sån tid att jag hann loggas ut. Så inlägget försvann. *poff*


Så jag tänkte börja nedifrån.


Fy skäms, alliansen!


När alliansen tidigare i år presenterade sitt förslag till hur man vill reformera utbildningen i Sverige så mådde jag mest dåligt. Allt gick ut på att förstöra så mycket som möjligt för studenter som redan idag har en utsatt position i samhället. Men det fanns en bra sak, och det var deltidssjukskrivningen. Annars var det mest att studenter inte skulle få bostadsbidrag, att studiemedlet skulle sänkas, att studiemedlet skulle ges under kortare tid, att man inte skulle ha någon ångerrätt. (Har du läst ett år på n utbildning ska det vara omöjligt för dig att byta till en annan.)


Men deltidssjukskrivningen lät bra. Jag har själv varit sjukskriven som student, det är inte roligt. Men det är väl aldrig roligt att vara sjukskriven.


Men vad var det då den här deltidssjukskrivningen gick ut på?

Idag läser jag att den går ut på att de deltidssjukskrivna studenterna ska få halverat studiemedel. 3700 kr/månad. De heltidssjukskrivna studenterna får hela 7800kr/månad.

Är det här till för att hjälpa studenterna? Knappast.


Det är till för att försvåra sjukskrivning för studenterna. Idag heltidssjukskrivs vissa studenter som egentligen "borde" deltidssjukskrivas, iom att det inte har varit möjligt. I alliansens Sverige vill man deltidssjukskriva dessa studenter istället. Vilket innebär att de inte sjukskrivs alls. Det har ingen råd med. Så antingen får studenterna hoppa av sin utbildning och flytta hem till mamma & pappa och sålla sig till skaran av ungdomsarbetslösa. Eller så får de knoga på tills de är såpass sjuka att de kan heltidssjukskriva sig (Det kommer bli riktigt hårda regler för det.). Vid det laget kommer det att ta betydligt mycket längre tid för studenterna att tillfriskna. Så det blir bara dyrare för samhället och en större belastning för studenten som dels måste studera som sjuk och dels blir mer sjuk än vad som är nödvändigt.


Fy skäms, alliansen!


(ctrl+a ctrl+c)

Av Chris - 12 maj 2009 15:52

Ser på Debatt från 7/5. Om ungdomsarbetslösheten och sexlagstiftningen.

En sån som anställer människor beklagade sig över att ungdomar bara jobbade för pengarna. Att de inte hade tagit jobbet om de inte hade fått någon lön för det.

Hur många finns det i Sverige som skulle fortsätta med sitt jobb om de fick sina pengar oavsett om de jobbade eller inte?

Det hemska med ungdomarna är att de erkänner att de jobbar för pengar. :)

Det är inte helt okej.

Sedan är det förstås bra om det finns något mer än pengar som driver en. Men... Jag har jobbat på ett lager. De anställde bara ungdomar och invandrare. Och behandlade sina anställda som skit o sket i alla arbetsmarknadsregler om lunch/raster etc. För de visste att deras anställda förmodligen inte kände till sina rättigheter och även om de hade gjort det så hade de aldrig vågat säga någonting om det. Jag jobbade där enbart för pengar.  Jag hade aldrig drömt om att jobba där annars. Det fanns verkligen ingenting där, förutom pengar. 


De hemska ungdomarna brinner inte för att jobba i kassan på ICA. De anser inte att det är deras livs uppgift.  Det är ju förjävligt.

Av Chris - 11 maj 2009 16:58

Apropå yrkespolitiker (se föregående inlägg) så kommer det att bli så jävla pissdrygt att försöka få bort piratpartiets politiker från sina platser i eu-parlament/eventuellt riksdag när "demokratin är räddad".

Det kommer inte att gå.

Det är fan inte värt att rösta på dem.

De kommer förmodligen att bli som alla andra politiker och klamra sig fast som blodiglar. Ända sättet att få bort dem blir att hugga av dem huvudet.

2024 kommer väl piratpartiet att tjafsa om miljöfrågor, eller priset på dill.

Hellre det än att ge upp den finfina lönen liksom. 


Problemet är väl bara att andelen parlamentariker/riksdagsmän inte minskar för att vi vägrar rösta fram några. De är som mördarsniglar. 

Man kan plocka flera hundra på en kväll, nästa kväll är de lika många igen, om inte fler.

Vedervärdigt ogräs.

Av Chris - 11 maj 2009 16:44

Jag förstår verkligen inte.

Jag fattar ingenting.


Jag trodde att man var politiker för att man ville förändra nåt, göra världen bättre.

Men våra politiker är politiker för att vara politiker.

Vi har en grupp yrkespolitiker. De är inte där för att jobba för nån speciell fråga, eller ideologi, eller någonting alls. De är där för att vara politiker, för att tjäna stora pengar, för att aldrig behöva göra en dags hederligt arbete.


Politikerförakt.


Om politikerna hade varit sådana som jag trodde att de var hade de dels vetat vad de vill göra (det vet de inte, eller ja, de vill göra det som ger dem röster. Oavsett vad det är som ger dem röster.) och dels så hade de lämnat över politiken till andra när de fått igenom sina åsikter. Men icke.


Om vi ändå ska ha en kår utav yrkespolitiker som egentligen inte står för något annat än att tjäna så mycket pengar som möjligt på att göra så lite arbete som möjligt så kan vi väl skippa hela teatern?


Utbilda ett gäng, 349 personer, till att bli "politiker". Sedan får folket rösta mellan partierna som vi gör idag. Sedan fördelar sig våra yrkespolitiker mellan dessa partier. Får M 73 mandat så ska 73 utav yrkespolitikerna jobba med "moderatfrågor" osv.

Då skulle vi åtminstone få lite mer utbildade folk än det jädra pack vi har i riksdagen idag.


Nu kanske folk tycker att: Men, det går ju inte att lita på att dessa randompersoner ska kunna representera de moderata frågorna. Vi vet ju inte vad de tycker privat.


Men.


Vet du det med dagens politiker?

De som ena dagen står och gråter i riksdagen för att FRA-lagen är så hemskt dålig och som nästa dag röstar för den?

De som vänder sig till folket för att låta folket skriva deras vallöften?

De som ständigt vänder kappan efter vinden för att göra det som drar in flest röster (så att det blir just de som kan slappa in tiotals miljoner i lön).


Det är svårt att lita på randompersoner, men det är minst lika svårt att lita på dagens politiker.


Jag blir så jävla arg. För jag känner mig så lurad. Så dum, så blåögd, så naiv.

Jag trodde att politiker var politiker för att de ville göra sin röst hörd. För att de ville förbättra saker, för att de ville förändra världen.


Men nu ser jag, att det bara är lögn.

De är politiker för att de är politiker. För att det är det lättaste sättet att få en skyhög lön utan att anstränga sig.

(Nästa gång jag möter en politiker ska jag spotta den i ansiktet. Nä, det ska jag väl inte. Men jag ska tänka mig det och det är tanken som räknas.)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ snyltdjur med Blogkeen
Följ snyltdjur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se